Riječ je o prosječno osvojenim bodovima (1,92) po utakmici, a pozitivne kritike stižu i od onih koji su navijački neutralni.

Tiho je i bez ikakve pompe Ivica Kulešević preuzeo kormilo NK Osijek. Bilo je to u drugoj polovici rujna prošle godine uoči susreta šesnaestine finala Kupa Hrvatske, protiv Vuteks Sloge u Vukovaru (8:0). Nakon toga uslijedila je i uvjerljiva pobjeda nad Slaven Belupom u Koprivnici u državnom prvenstvu (4:0), potom je svladana i Gorica u Gradskom vrtu (2:1) te je postalo sasvim jasno da će bivši desni bek Bijelo-plavih ostati za kormilom i da zaslužuje povjerenje klupskih čelnika. Apsolutno je to potvrdio i u ovom, završnom dijelu sezone, nakon što se nastavila utrka za bodove poslije duže stanke uvjetovane korona virusom. Pozitivne kritike i čestitke stižu sa svih strana i od onih koji zasigurno mogu realno i objektivno, bez navijačkih tenzija, sagledati što i kako se radi u jedinom slavonskom prvoligašu.

Igra se čvrsto, dopadljivo i učinkovito

Imajući u vidu sve prvenstvene dvoboje s Kuleševićem na čelu stručnog stožera, Osječani su u 24 odigrana susreta ostvarili 13 pobjeda, 7 remija i 4 poraza. Pritom su 13 puta sačuvali svoju mrežu netaknutom, što je također pokazatelj kvalitetne taktičke i svake druge pripreme. Vidjeli smo ovih dana i statistički pokazatelj da je Kule trenutno najuspješniji trener Osijeka po broju prosječno osvojenih bodova – 1,92 po susretu. Dakako da pritom treba uvažiti i činjenicu da kvaliteta osječkih momčadi nije uvijek mogla biti ista ili barem podjednaka, niti su nam ambicije uvijek bile ovakve kao danas. No, ono što je neupitno – Osijek pod Kuleševićevim vodstvom igra i dopadljivo, čvrsto i učinkovito. I bori se za najbolji plasman u klupskoj povijesti.