Nikakve kalkulacije ne zanimaju Bijelo-plave, važno im je odigrati dobru utakmicu i ponovno ostvariti pun pogodak.

U samoj završnici sezone, kada se najizravnije odlučuje o konačnom plasmanu, Osječani su napokon došli u situaciju da ćemo ih više puta gledati na domaćem, nego na gostujućem terenu. Još su nam samo tri utakmice ostale do kraja: Istra 1961 i Lokomotiva u Gradskom vrtu te Varaždin koji će nas idućeg vikenda dočekati na svom stadionu. Rade se svakakve bodovne računice tko će biti ispred koga, no za Bijelo-plave zapravo nema kalkulacija. Oni će i nadalje razmišljati isključivo o svom nadolazećem suparniku, a to je ovaj puta pulski prvoligaš. Ništa zasigurno neće zaustaviti najvjernije osječke navijače u želji da pomognu svojim ljubimcima na putu do još jedne pobjede. Takvi ne gledaju ni u nebo, niti u vremensku prognozu jer je ove subotnje večeri itekako bitno pojaviti se na tribinama.

Biti na razini koja prati kvalitetu momčadi

Puno smo puta u najavama prvenstvenih ogleda isticali kako nema lakih suparnika. HNL više nije Liga u kojoj bi se itko unaprijed otpisivao, tako da i Osijek, bez obzira na ulogu izrazitog favorita, sigurno neće upasti u zamku bilo kakvog opuštenijeg pristupa. Uostalom, nema baš logike podcijeniti Žuto-zelene s kojima smo se poprilično namučili u prethodnim dvobojima. Domaćin će zasigurno i ovaj puta morati biti na onoj razini koja prati njegovu kvalitetu i mogućnosti na terenu. Tako je bilo protiv najjačih takmaca, takav nastup očekujemo i večeras. Iako smo se sve do posljednjeg treninga uoči utakmice ponadali da bi, možda, Jugović ili Kleinheisler mogli zauzeti mjesta barem na klupi, to se ipak neće dogoditi. S Manceom je bolja situacija i on će se najvjerojatnije naći u kadru, makar se tek u petak uključio u normalan proces rada.

Igrači osjete i navijački puls

Dakako da se u početnu jedanaestoricu vraća kapetan Škorić koji je derbi s Hajdukom morao propustiti zbog tri žuta kartona, a iz istoga će razloga Istru 1961 preskočiti sve bolji Pilj. Uzdamo se svi skupa da naša momčad, uz sve izostanke iz kola u kolo, izgleda sasvim dobro, puna je samopouzdanja i sve će učiniti da bi i ovaj ogled završila na najbolji način. Osjete i igrači puls svojih navijača koji će ih doći bodriti jer je zajedničkim snagama uvijek sve bilo lakše i jednostavnije. Uvijek se opustimo i prepustimo zadovoljstvu nakon onog pobjedničkog „Osijek ale!“  ispred  raspjevane Kohorte.  Neka tako bude i ove subote, tamo negdje oko 23 sata.