Momčad Osijeka je zaslužila nove bodove, pa je pjesmom navijača ispraćena u svlačionicu.

Nije ni Istra 1961 zaustavila Osječane u njihovom pohodu prema drugom mjestu na ljestvici. Nisu Puljani, kako smo i očekivali, bili suparnik koji bi se predao i prije same utakmice, tako da je i ovaj ogled bio prilično zahtjevan, uostalom kao i velika većina utakmica u HNL-u ove sezone. Izborena je 17. pobjeda, čak osamnaesti puta naš vratar nije primio pogodak, a i Osijek je i ovaj puta potvrdio kako je momčad koja, uz visoku razinu samopouzdanja, može do bodova i kada nije u najvećoj brzini i najboljem ritmu na terenu. Kako je na kraju zaključio i trener Kulešević, odlika je to onih koji imaju kvalitetu i vjeru u vlastite mogućnosti.

Lopa okrunio lijepu akciju

U prvom dijelu domaćin je napadao niz vjetar i nije se gostima bilo lako braniti. Ipak, uspijevali su odolijevati suparničkim napadima i izdržali bez primljenog pogotka u situacijama kada su opasno prijetili Ndockyt, Marić i posebice Žaper čija je prilika bila i najzrelija u tom razdoblju susreta. I onda, kada smo već pomislili da će se na odmor otići bez priželjkivane rezultatske prednosti, odličnu akciju Bočkaja i Marića okrunio je Lopa koji je sve dobro pratio te iz blizine matirao Čondrića. Vrlo je bitna ta Ukrajinčeva egzekucija jer se u nastavak ušlo s manje nervoze koja se obično javi kada se „ganja“ vodstvo, a vrijeme na semaforu sve više odmiče.

Mance još jednom strijelac

Drugo poluvrijeme  je donijelo i Istri 1961 jednu veliku priliku, kada je Bosančić neometan glavom bio neprecizan sa svega dva-tri metra od Ivušićevih vratiju, a takvih situacija i sličnih situacija više nisu imali do kraja utakmice. S druge strane Marić se glavom mogao upisati među strijelce , da bi još bolju, idealnu priliku imao u 74. minuti kada nije iskoristio jedanaesterac za kojega se sam izborio. Vodeći ligaški golgeter tako je ostao bez pogotka u ovom dvoboju, no za utjehu mu ostaje jedna važna asistencija. Učinkovitost je drugu utakmicu za redom u Gradskom vrtu iskazao Mance koji je nakon samo jednog treninga u posljednjih deset dana ušao s klupe i spretno zabio za 2:0 (u samome finišu mogao je još jednom svladati Čondrića...).

Navijači pjesmom proslavili novu pobjedu

Na kraju treba pohvaliti i navijače za lijepu podršku koju su i ovaj puta pružili osječkim nogometašima. Očekivali smo više publike od 2.178 gledatelja, no neki su valjda odustali od dolaska zbog tmurnih oblaka, neki drugi uslijed opreza od širenja virusa... Oni koji su došli na kraju su pobjedu proslavili pjesmom, zajedno s igračima i sada smo još za korak bliže svom konačnom cilju.