Gledajući učinak Osijeka i Varaždina u posljednjih mjesec i pol dana, može se očekivati dobra i zanimljiva utakmica.

Zanimljivo je da će u subotu na gradskom stadionu u Varaždinu snage odmjeriti dvije najučinkovitije momčadi u HNL-u u posljednjih mjesec i pol dana. Osijek je osvojio 20 od 24 moguća boda u nastavku prvoligaškog natjecanja, a odmah iza njega su Varaždinci sa 16. Za njih svakako možemo reći da su najugodnije iznenađenje u odnosu na situaciju u kojoj su bili prije duže proljetne stanke. Zaista im treba čestitati, kao i njihovom treneru Toplaku, na značajnom usponu i činjenici da su od davljenika na začelju ljestvice postali momčad koja je pokazala da svakako zaslužuje status u elitnom razredu hrvatskog nogometa. Uostalom, opstanak joj uz takve igre nije ni došao u pitanje…

Neka serija potraje do kraja sezone

Osječani, pak, ne posustaju na svom zacrtanom putu. Baš je s Varaždinom započela njihova serija nepobjedivosti, u susretu koji je u Gradskom vrtu završio rezultatom 2:0. Nakon toga je uslijedio prekid prvenstva, a stanku su naši nogometaši očito iskoristili na najbolji način. Od povratka na teren nitko ih više nije uspio gurnuti u poraz u ligaškim nastupima, a svi u Klubu vjeruju da ta serija može potrajati sve do kraja sezone koji se sasvim približio. Jednostavno se mora respektirati sve što su Bijelo-plavi napravili u proteklom razdoblju, ne dopustivši nikome da ih nadigra i svlada. To nam učvršćuje vjeru u isto takvu završnicu u kojoj je ulog dosad najveći za NK Osijek kada je riječ o završnom plasmanu.

Nestrpljivo iščekujemo subotu

Nadamo se da će i neki igrači koji su silom prilika morali propustiti prethodne oglede, konkurirati za subotnji dvoboj. Iako se do sada uspijevalo nadomjestiti svaki izostanak, jasno je da se i u širini kadra ogleda kvaliteta, pa je povratak ijednog prvotimca uistinu bitan. Grezda je počeo individualno trenirati, no na njega se neće moći računati još neko vrijeme. Povoljnija je situacija s Jugovićem koji bi svakako želio priključiti se suigračima u odlučujućim dvobojima, a neizvjesnost i dalje traje po pitanju Kleinheislera. Važan je povratak Pilja nakon odrađenih žutih kartona koji će ovaj puta eliminirati iz sastava napadača Špoljarića. Iz kojega god kuta gledajući, nema dvojbe da je predstojeće gostovanje vrlo izazovno, stoga ga svi nestrpljivo iščekujemo!