Nogometni klub Osijek još je jednom pokazao kako u svom "bazenu" ima još talenata, a to su Predpočetnici i dokazali ostvarivši izvrsno drugo mjesto na Alpas Cupu u Zagrebu.

Alpas Cup - naziv je turnira za najmlađe polaznike Škole nogometa koji se održavao u Zagrebu, a tamo su bili i naši Predpočetnici koji su svojom igrom i borbom zadivili sve one koji su imali priliku gledati utakmice na turniru.
Od samog početka, još od igre po skupinama, bijelo-plavi su pokazali da će mnogi imati problema s njima. Turnir je započeo pobjedom nad Zagrebom 3:1, dok su u drugoj utakmici noge bila ipak malo teške pa je zabilježen izjednačeni rezultat s Trnjem, 1:1. Ti rezultati garantirali su našim igračima prolazak skupine, a u osmini finala čekala ih je momčad Trešnjevke.
Krajnji rezultat utakmice od 4:0, sugerira koliko su Predpočetnici bili dominantni i nadmoćni i s tom uvjerljivom pobjedom izborili su plasman u četvrtfinale Alpas Cupa.

Lokomotiva, ekipa koja je slovila kao prvi nositelj turnira bila je tvrd orah našim momcima, ali silan trud se isplatio. Dobra igra s puno borbe dovela je naše igrače do jedanaesteraca gdje su bijelo-plavi bili uspješniji i posve zasluženo prošli u polufinale Alpas Cupa gdje ih je čekala momčad Utrina.
Koliko je neizvjesna bila utakmica s Lokomotivom, toliko to nije bila u polufinalu s Utrinama. Bijelo-plavi su bili sigurni i ostvarili pobjedu od 3:1 te tako prošli u finale gdje ih je čekao Dinamo.

U finalnoj utakmici nažalost izostalo je malo sreće koja je otišla na stranu momčadi Dinama koja je na kraju slavila rezultatom 2:0.

Unatoč porazu u finalnoj utakmici, treba čestitati Predpočetnicima koji su ostvarili vrhunski rezultat prolaskom u finale ovog jakog turnire te dobne kategorije i što su pružili lijepu igru i pokazali da NK Osijek još uvijek ima talenata te da je i dalje nepresušni izvor dobrih i kvalitetnih igrača.
Nogometni klub Osijek čestita igračima na čelu s trenerom Mariom Kuićem i pomoćnikom Nikšom Petrovićem, na dobroj igri i ostvarenom rezultatu koji nas čini ponosnim.