Rođeni Osječanin i jedan od najiskusnijih prvotimaca s puno emocija iščekuje odlučujuću utakmicu.

Vedran Jugović posebno nestrpljivo očekuje subotnju večer i ogled s „Lokosima“. Njemu kao domaćem dečku koji je ponikao u Školi nogometa Bijelo-plavih veliko je zadovoljstvo biti u prilici napraviti nešto veliko za svoj grad te matični i najdraži klub.

To sam uvijek govorio. I onda kada sam se vraćao iz Južne Koreje u Gradski vrt. Želim sudjelovati u nečemu povijesnom, a drugo mjesto bi bio korak prema ostvarenju još većih ambicija i nekom budućem osvajanju trofeja. Ovdje sam među svojim prijateljima, znam koliko navijačima znači da na kraju slavimo i svi ćemo dati baš sve od sebe da se to i dogodi. Za ovo se živi i igra, rekao je naš iskusni veznjak.

Zaslužujemo drugo mjesto!

Utakmica nosi veliki ulog jer posljednje kolo donosi i odluku tko će u kvalifikacije Lige prvaka.

Sigurno da je to mnogima iz naše svlačionice, ako ne i svima prvi put prilika da osjetimo tu razinu natjecanja. Veliki je ulog, ali i još veća nagrada u pozitivnom ishodu. Mislim da smo je i zaslužili jer smo, nakon onog razdoblja u kojem smo igrali toplo-hladno, u nastavku sezone pokazali koliko stvarno vrijedimo. Slijed događaja od polufinala Kupa sve nas je mobilizirao u svlačionici i siguran sam da našim igrama zaslužujemo drugo mjesto. Doveli smo se u situaciju da sami odlučujemo, a kad se takve utakmice igraju uvijek je prisutna i ona dodatna strast i ogromna želja za uspjehom. Svjesni smo da možemo nešto veliko donijeti svom klubu i gradu, razveseliti sugrađane i navijače koji ovo dugo čekaju. Daj Bože da se svi na kraju zajedno radujemo.

Probudio se još veći inat

Tribine će, nažalost, biti prazne, što je s čuđenjem i razočaranjem primljeno i među našim prvotimcima…

Osijek je takav grad da je ova odluka probudila još veći inat. No, navijačka podrška sigurno neće izostati jer će „grmjeti“ i izvan stadiona. Svima nam je to dodatni motiv. Samo neka sve dobro završi i nitko nas kasnije neće moći spriječiti da zajednički proslavimo s Kohortom i svima ostalima kojima je nepravedno oduzeta prilika da uživo gledaju ovakav susret.

Što se tiče protivnika, Jugović je dodao:

Kvalitetna je Lokomotiva s odličnim pojedincima. Ipak, mislim da smo dosad pokazali da smo bolji, ali ovo je posebna utakmica s velikim ulogom i ne treba se vraćati na ono što je dosad bilo. Imamo i snage i kvalitete dovršiti posao i čvrsto vjerujem u takav rasplet.