Činjenica je da je osječka momčad od proljetne stanke do kraja sezone igrala dobar nogomet uz sve probleme s ozljedama.

Trener Osijeka Ivica Kulešević doveo je našu momčad do ostvarenja onog osnovnog cilja, a to je bilo mjesto koje vodi u Europu. Znamo koliko je Liga bila izjednačena, a sezona naporna i neizvjesna, pa se u podvlačenju crte može zaključiti kako su Bijelo-plavi potvrdili konstantu i kvalitetu.

Eto, da smo zabili još samo jedan pogodak bili bismo drugi na ljestvici. Znači da možemo govoriti i o tomu da nam je sreća u samom finišu okrenula leđa. Sjetite se samo koliko je prigoda bilo protiv Lokomotive, koliko smo udaraca uputili ka njihovim vratima i tako je malo nedostajalo da mi na kraju slavimo. Uostalom, u tim posljednjim utakmicama najbolji pojedinci na terenu bili su suparnički vratari što također nešto govori i o našoj igri. Isticao sam u više navrata da zaslužujemo to drugo mjesto, no spletom nesretnih okolnosti ostali smo bez njega.

Niz od devet utakmica bez poraza

Osječki kormilar je istaknuo kako su njegovi izabranici u drugom dijelu sezone djelovali kao momčad koja zna što želi, a i u gostima se igralo uspješnije nego tijekom jesenskog dijela natjecanja.

Imali smo niz od devet utakmica bez poraza, uz samo jedan primljeni pogodak i s pete smo pozicije došli na drugu. Po svemu smo zaslužili i finale Kupa Hrvatske i borbu za trofej, pa bi natjecateljska godina bila još upečatljivija. Poremetile su nas ozljede, budući da u najvažnijim utakmicama nismo mogli računati na vrlo bitne igrače, iako to nisam želio potencirati u svojim javnim nastupima.

Što se tiče pojedinačnog učinka, jasno je da su oni najstandardniji prvotimci iznijeli i najveći teret na svojim leđima.

To je i normalno, očekivano je da oni budu predvodnici momčadi. Nema dvojbe da su Škorić, Majstorović i Marić bili na najvišoj razini od početka do kraja sezone. Što što Jugovića nismo mogli više koristiti zbog njegovih izostanaka, budući da je on zasigurno bitan za naš način igre. To se odnosi i na Grezdu i Kleinheislera, dok su Silva i Ndockyt ostavili jako dobar dojam i drago mi je da će obojica ostati u našim redovima.  

Osijek će sigurno nastaviti rasti

Novo prvenstvo će brzo početi, već sredinom kolovoza, pa onih pravih priprema neće ni biti. Samo će se nastaviti tamo gdje se stalo prije nekoliko dana.

Postavili smo određene temelje, sada će sve treba nadograđivati. Za još više rezultatske ambicije dobro bi bilo i pojačati konkurenciju u momčadi. Mislim pritom na više pozicija kako bismo bili još konkretniji i imali širinu, posebice u igri prema naprijed jer su nam i ciljevi takvi da želimo pritiskati naše protivnike i uvijek ići na pobjedu. Treba vidjeti i koga bismo eventualno mogli transferirati, budući da će prijelazni rok prilično dugo potrajati. Dosta će se toga rješavati „u hodu“, a osobno vjerujem da će Osijek u svakom pogledu rasti na zadovoljstvo i naših navijača kojima se na kraju želim zahvaliti na potporu koju su nam pružili.