Škorića, Marića, Silvu i Bočkaja njihove su kolege iz drugih prvoligaških klubova uvrstili u idealnu jedanaestoricu Lige!

Čak četvorica nogometaša Osijeka izabrana su u idealnu momčadi HNL-a, u tradicionalnoj akciji koju već osam godina za redom organizira Hrvatska udruga „Nogometni sindikat“ u suradnji sa Sportskim novostima. Riječ je o “Trofeju Nogometaš” u kojem se biraju najistaknutiji pojedinci hrvatskog nogometa u završenoj natjecateljskoj sezoni. Posebnu težinu ima činjenica da o najistaknutijim pojedincima odlučuju sami nogometaši te članovi stručnih stožera svih deset klubova. U najboljoj momčadi Lige su naši prvotimci Mile Škorić, Igor Silva, Petar Bočkaj i Mirko Marić.

Luka Modrić ponovno igrač godine

Četvoricu među idealnih 11 ima i prvak Dinamo (Livaković, Ademi, Moro i Petković), dvojica su iz Lokomotive (Kolinger i Kastrati), a jedan je iz redova Hajduka (Caktaš). Ostali prvoligaši nemaju nikoga od svojih članova u završnom izboru. Za najboljeg hrvatskog nogometaša ponovno je izabran Luka Modrić iz madridskog Reala, najistaknutiji protagonist na domaćim travnjacima je Bruno Petković (Dinamo), čiji je suigrač Dominik Livaković proglašen najboljim vratarom. Luka Ivanušec, također iz redova državnog prvaka, dobio je nagradu kao najbolji mladi igrač u HNL-u. Priznanje za naj-trenera u prošloj natjecateljskoj godini pripalo je Nenadu Bjelici koji je vodio zagrebačke Modre sve do stanke uvjetovane koronavirusom. U odnosu na prošla izdanja, ovaj puta je zbog epidemioloških razloga izostala svečana dodjela nagrada, smanjen je broj kategorija, a nije bilo ni glasovanja nogometašica te futsal igrača koji će birati kada se za to stvore uvjeti.

Najboljih 11 Hrvatski Telekom Prve Lige u sezoni 2019./2020. 🏆⚽️🇭🇷 Dominik Livaković (GNK Dinamo Zagreb), Petar Bočkaj...

Objavljuje Hrvatska udruga "Nogometni sindikat"Nedjelja, 2. kolovoza 2020.