Bilo je dosta izmjena, pa se nije ni mogao očekivati isti ritam tijekom svih 90 minuta.

U prvoj utakmici na mini-pripremama u Mađarskoj Osijek je remizirao s novim mađarskim prvoligašem Budafokijem (1:1). Rezultat nije bio najvažniji, iako su Osječani baš pritiskali suparnika ne bi li došli do pobjede koja uvijek dobro dođe, u svakom nastupu. Jedan postignuti gol nije bio dovoljan za više od neriješenog ishoda, no dojam nije bio loš, posebice jer se na terenu izmijenio veći broj igrača, pa nije bilo ni za očekivati da će utakmica biti odigrana u istom ritmu svih 90 minuta. Prilika je bilo sasvim dovoljno, posebno u drugom poluvremenu kada se iskazao mađarski vratar s nekoliko odličnih obrana.

Iskusniji prvotimci pohvalili Ljubića

Bilo je zanimljivo vidjeti kako će se zahtjevima u prvoj momčadi prilagoditi oni koji su dosad najviše participirali u redovima Osijeka II. I u tom smislu se može zaključiti kako je ovakva provjera dobro došla i njima i stručnom stožeru. Primjerice, veznjak Juraj Ljubić je skrenuo pozornost na sebe, pa su njegov nastup pohvalili i najiskusniji osječki prvotimci. Luka Marin je već duže vrijeme jedna od opcija na lijevom boku i odigrao je solidno baš kao i Todor Todoroski na suprotnoj strani. Isto se može reći i za Mihaila Caimacova u središnjici te Roberta Ćosića na pozicijji stopera i njegovog imenjaka Miškovića u vršku napada gdje svoje mjesto traži i Dion Drena Beljo. Dosta iskusniji Karlo Kamenar je i angažmanom i tehničkom prezentacijom zaslužio da ga istaknemo, a i iskusni Gutieri Tomelin je još jednom iskazao onu razinu profesionalnosti koja može poslužiti za primjer.

Jedino je Kleinheisler izvan treninga

Veseli činjenica da se nakon više od dva mjeseca stanke na zadovoljavajući način vratio Eros Grezda koji se upisao i među strijelce. Potom je izašao, ali ne zbog nekakvih bolova ili bilo kojih drugih problema, nego je to bila unaprijed predviđena zamjena. Alenu Grgiću sigurno treba utakmica da bi uhvatio kontinuitetu, ovaj puta je zaigrao na krilu i trudio se pokazati što više, uostalom sudjelovao je i u akciji kod pogotka. Svoju je rolu sasvim solidno odradio i Danijel Lončar koji je prva alternacija u slučaju izostanka standardnih Mile Škorića i Ante Majstorovića. U subotu ćemo u zasigurno jačoj provjeri s Puskas Akademijom vidjeti i prvotimce koji nisu participirali protiv Budafokija. Možda i sve osim Laszla Kleinheislera koji nakon ozljede gležnja u posljednje vrijeme ima problema i sa osipom koji ga je dodatno odvojio od treninga i sada je to već duža stanka što muči i njega i stručni stožer.