Bit će ovo još jedan u nizu prijateljskih ogleda našeg i mađarskog prvoligaša koji je također izborio Europu.

Poznate su sve poveznice Puskas Akademije i Nogometnog kluba Osijek tako da su i prijateljski ogledi dvaju klubova postali učestali, ne samo između seniorskih momčadi, nego je tako i u mlađim kategorijama. Bit će i subotnji dvoboj zasigurno zanimljiv, posebice u kontekstu spoznaje da su i jedni i drugi izborili kvalifikacije Europske lige što je za Mađare ogroman uspjeh (bili su odmah iza Ferencvarosa i Videotona, dva tamošnja velikana), dok je Bijelo-plavima bio imperativni cilj i u prošloj sezoni. Igrat će se na Pancho Areni s početkom u 18 sati te je i jednima i drugima takozvana „generalka“ za skorašnje službene dvoboje u borbi za bodove.

Knežević predvodi Mađare

Nekad istaknuti veznjak Osječana Josip Knežević već je godinama ponajbolji prvotimac Puskas Akademije koja je odlučila pojačati redove uoči europskih nastupa te je dovela krilnog napadača Alexandrua Balutu, Rumunja koji je u Felcsut došao iz prvaka Češke, praške Slavije, a tržišna mu je vrijednost dva milijuna eura. Ima tu još dosta stranaca, riječ je o kvalitetnom suparniku i bit će to odgovarajuća „generalka“ našem prvoligašu koji će sedam dana kasnije startati u novu sezonu domaćim ogledom sa Slaven Belupom. Mađarska je momčad uvijek bila vrlo motivirana protiv Osijeka, što je u biti i dobro jer Kuleševićevim izabranicima u ovoj fazi mini-priprema treba upravo takav takmac s kojim se mora „dodati gas“ i biti ozbiljan tijekom cijelog susreta.

Prednost onima koji su dosad bili standardni

Stručni stožer neće biti u mogućnosti izvesti na travnjak sve one igrače koji su doputovali u Mađarsku. Neka će se nova, barem privremena rješenja tražiti u napadu, pa će sigurno biti prilike i za Špoljarića i za Belju. Pitanje je hoću li određenu minutažu dobiti Bočkaj koji je počeo s lakšim treninzima, dok je Grezda već protiv Budafokija pokazao da je rehabilitacija nakon operacije stopala stvar prošlosti. Ostale pozicije su manje-više definirane i tu će svakako prednost imati svi oni koji su i u prošloj natjecateljskoj godini uglavnom bili u početnoj jedanaestorici ili među prvim pričuvama za ulazak u igru.