Najbolji strijelac Bijelo-plavih nakon tri godine napušta Osijek i odlazi u redove ambicioznog talijanskog B ligaša.

Mirko Marić odigrao je protiv Lokomotive u posljednjem kolu prošle sezone svoju posljednju utakmicu za NK Osijek. Najbolji klupski strijelac i definitivno najučinkovitiji osječki prvotimac u prethodne dvije natjecateljske godine prešao je u redove vrlo ambicioznog talijanskog B ligaša Monze, potpisavši petogodišnji ugovor. Upravo je taj klub pokazao najveće i najkonkretnije zanimanje za jednog od najistaknutijih aktera HNL-a i odlučio ga dovesti u svoje redove, pri čemu će Bijelo-plavi inkasirati najveću odštetu u klupskoj povijesti! Znajući da su taj klub preuzeli bivši talijanski premijer Berlusconi i najuspješniji operativac u povijesti Milana Galliani, sigurno će učiniti sve da Monza već iduće godine postane član elitnog razreda, od čega će, dakako, dodatno profitirati i Osječani i njihov sada već bivši napadač.

Obilježio protekle tri godine

Dakako da je i Marić zadovoljan uvjetima koje će imati u novoj, vrlo ambicioznoj sredini. Nakon 113 službenih utakmica u dresu Osijeka Mirko se oprostio sa suigračima i ljudima iz Kluba u kojem je igrao najbolji nogomet u karijeri. Postigao je Mara 53 pogotka u momčadi našeg prvoligaša i na klupskoj ljestvici strijelaca otkako je samostalne Hrvatske zauzima drugo mjesto, odmah iza Roberta Špehara. Dakako da je u ove tri sezone, otkako je iz Videotona stigao u Gradski vrt, zbog svoga učinka na terenu postao i ljubimac navijača koji su itekako respektirali njegov učinak na terenu.

Monza je veliki projekt

Znalo se, a ne samo nagađalo, da bi ovaj prijelazni rok mogao značiti i oproštaj od najboljeg strijelca jer postoje one situacije kada jednostavno moraš prihvatiti činjenicu da je došlo vrijeme rastanka.

Stalno sam govorio da ćemo pričekati pravu priliku i ponudu koja bi zadovoljila i NK Osijek i mene osobno. I dočekali smo je. Zaista su mi prvi dojmovi odlični, zapravo od onog trenutka kada su započeli razgovori s njima, od te njihove iskazane želje i odlučnosti da me dovedu sve mi pokazuje da sam ispravno odlučio. Monza je veliki projekt, jako su ozbiljni ljudi preuzeli vođenje Kluba i brzo ga žele lansirati u Serie A. Želim im zahvaliti na povjerenju i dati svoj doprinos ostvarenju toga cilja, pričao je Marić.

Nije se stigao ni pozdraviti sa suigračima

Zasigurno je Osijek ostao bez odličnog igrača kojega neće biti nimalo jednostavno nadoknaditi.

Sve je bilo super! Jedino mi ostaje žao što nisam s Osijekom osvojio poneki trofej i što nam je izmaklo to drugo mjesto na kraju prošle sezone. Naravno da svima u Klubu, mojim dojučerašnjim suigračima posebno, želim svu sreću u novoj sezoni i svakoj sljedećoj. Veliko hvala svim navijačima, njihova mi je podrška uvijek puno značila i sretan sam što smo uspostavili takav odnos. Kako se sve ovo tako brzo odvijalo oko transfera nisam se praktički stigao na pravi način ni oprostiti s ekipom iz svlačionice, no tako se rasplela situacija da sam i ja na brzinu spakirao samo ono osnovno za odlazak u Italiju. Osijek ostaje dio mene, to na kraju svima želim poručiti. Svakako ću, čim se ukaže prilika, doći da bih se sa svima pozdravio i uvijek ću sa zadovoljstvom dolaziti u grad koji sam stvarno zavolio. I ovu prigodu koristim da još jednom zahvalim baš svima s kojima sam surađivao.

Petrović: Hvala mu na svemu!

Itekako su svjesni svi u Gradskom vrtu što je Marić značio za osječku momčad. Po svršetku ovoga posla, sportski direktor Alen Petrović istaknuo je:

Sretni smo što je transfer realiziran, ali i svjesni da se takvog igrača ne može baš jednostavno nadomjestiti, no uhvatit ćemo se u koštac i s tim izazovom. Dakle, ovo je sada rekordna zarada od prodaje jednog našeg igrača. Monza ga je već duže vrijeme pratila, još od naših zimskih priprema u Marbelli i stalno su ga imali „na oku“. Zanimljivo je da su oni putovali u Španjolsku istim avionom kao i Giovanni Sartori, tehnički direktor Atalante koji je tada došao po Šutala. Došli su ga gledati već tamo i bili su jako zadovoljni. Nastavili su ga pratiti, posebice njihov sportski direktor Filippo Antonelli. Prvi pregovori su započeli prije korone, a mi smo rekli da ćemo ga pustiti jedino ako dođe ponuda koja će zadovoljiti sve strane i biti veća od one Atalantine za Šutala. To se sada i dogodilo. Ovaj transfer još više dobiva na važnosti u ovim okolnostima pandemije kada klubovi ipak manje investiraju. O Mirku zaista mogu reći sve najbolje, nije žurio, bio je miran i potpuno koncentriran na Osijek. Naravno da će nam jako nedostajati, ali ne bi bilo fer da smo mu stopirali mogućnost takve zarade, a nagodinu vjerojatno i igranja u Serie A. Hvala mu za sve i neka mu je sretno u Italiji!