Sigurno je da subotnja utakmica nije pokazala objektivnu sliku mogućnosti Bijelo-plavih uoči nove sezone.

U drugoj, ujedno i završnoj provjeri uoči skorašnjeg početka novog državnog prvenstva momčad Osijeka rezultatski nije bila uspješna. Ogled s Puskas Akademijom otišao je na stranu domaćina koji je pobijedio s 3:1, dobrim dijelom i zbog toga što je imao značajno dužu stanku u odnosu na Bijelo-plave. Naime, borba za bodove među mađarskim prvoligašima okončana je puno ranije nego u HNL-u, tako da je naš stalni suparnik u prijateljskim dvobojima imao i optimalnije pripremno razdoblje. U ovakvim okolnostima, kada treba na pravi način pronaći mjeru glede intenziteta treniranja, važno je pametno dozirati opterećenja jer pravog odmora za osječku momčad zapravo nije ni bilo.

Svjedočimo i određenim promjenama

Osim toga, protekla je sezona u svakom pogledu prilično ispraznila naše nogometaše i sada nije baš jednostavno odmah iznova napuniti akumulatore. Vidjelo se protiv sve bolje i jače Puskas Akademije da nije bilo svježine, pa su Bijelo-plavi nekako bili „ispuhani“ što im je i otupilo oštricu u igri. Osim toga, svjedočimo i određenim promjenama u kadru, tako da će se morati tražiti i neka nova rješenja. U tom će pogledu slika biti nešto jasnija idućih dana kada će se konkretnije znati na koga će stručni stožer moći računati barem za početne ligaške nastupe. „Generalka“ je, dakle, bila lošija od očekivanja, no ne treba samo na osnovu jedne utakmice donositi ishitrene zaključke, posebice jer se kontrolne utakmice teško mogu uspoređivati s natjecateljskim.

Kulešević: Usredotočiti se na subotu

Ivica Kulešević nije previše komentirao nastup na Pancho Areni, svjestan da to nije bila prava slika njegovih izabranika. „Nije bilo dobro, no ne treba biti ni suviše kritičan. Svi treneri u ovakvim uvjetima traže neki balans između jačeg treniranja i odmora, razmišljajući da se već idućeg vikenda vraćamo u onaj pravi ritam. Činjenica je da smo bili „teški“ i u slabijem izdanju, no bilo je i dobrih stvari. Recimo, Jugović je dobro odigrao u sredini, a idućih dana na raspolaganju ćemo imati i Bočkaja što bitno mijenja određene stvari u našoj igri. Osim toga, očekujemo i poneko pojačanje. Jasno je da se moramo sasvim usredotočiti na susret protiv Slaven Belupa i dočekati ga u što optimalnijem stanju“, rekao je kormilar Osijeka.