Mance će iduće sezone igrati u Puskas Akademiji, Malenica odlazi u Lech, a Kamenar u redove Žalgirisa.

Baš na svoj 25. rođendan Antonio Mance je sve dogovorio oko prelaska u Puskas Akademiju. Riječ je o jednogodišnjoj posudbi, pa je osječki napadač promijenio sredinu, barem za idućih 12 mjeseci. Razgovori na ovu temu započeli su još od dolaska Bijelo-plavih na pripreme u Mađarsku, a kako su se sve tri zainteresirane strane usuglasile – postignut je dogovor koji samo potvrđuje usku suradnju bratskih klubova. Antonio će sigurno nastojati ostvariti što bolji učinak u redovima sve uspješnijeg mađarskog prvoligaša, a u Gradskom vrtu će se itekako pratiti njegove igre.

Prilika za Marka u Poljskoj

Na posudbu (isto vremensko razdoblje) ide i naš vratar Marko Malenica. Cijelu je proteklu sezonu bio pričuva Ivici Ivušiću, a za čuvara mreže je stalna pozicija pričuve nezgodna opcija, posebice ako to potraje duže vrijeme. Malenica je otišao u poljski Lech Poznan čiji je „portir“ Van der Hart imao operaciju ramena, pa ga očekuje duža stanka. Vjerujemo da će se Maleni izboriti za svoje mjesto i uhvatiti kontinuitet nastupa zbog čega je i privremeno otišao iz Osijeka. Lech je viceprvak Poljske, sigurno je kvalitetna momčad i za Marka će biti odlično ako uspije izboriti za mjesto između vratnica.

Kamenar se dokazuje u Litvi

Karlo Kamenar je imao skromnu minutažu tijekom protekle sezone, a i prije nje u redovima našeg prvoligaša. Neupitno će mu dobro doći promjena sredine jer od stalnog sjedenja na klupi nema koristi. Kameni je u godinama kada bi trebao pružati najviše na terenu i zato je, u dogovoru s Klubom, odlučio prihvatiti poziv Žalgirisa koji se bori za naslov prvaka Litve. Prvenstvo je tamo u tijeku, na Karlu je da potvrdi svoje igračke kvalitete kako bi se nakon jednogodišnje posudbe mogao ponovno pokušati nametnuti među Bijelo-plavima.