Dakako da bod na domaćem terenu ne može za nas biti sretan ishod, no 65 minuta je Osijek ipak bio brojčano inferioran.

Neće ogled Osijeka i Slaven Belupa biti jedan od onih koji će se nešto duže pamtiti. To je sasvim sigurno jer je i rezultat onaj najnepopularniji, a ni igra nije ponudila sadržaj za one koji vole uživati u dobrom nogometu. Sigurno je da će se Osječani zapitati kako bi sve na kraju ispalo da nisu morali veći dio utakmice, od 29. minute, igrati s čovjekom manje na terenu, no odgovor na to nikada nećemo saznati niti će se to pitanje još dugo postavljati. Inače standardni i pouzdani osječki kapetan Mile Škorić bio je neoprezan, pa je za svega tri minute zaradio dva žuta kartona zbog prekršaja daleko od Ivušićevih vratiju. Posebno se to odnosi na drugu, isključujuću javnu opomenu, no i takve situacije se događaju spletom određenih okolnosti i dekoncentracije.

Nije bilo pravih prilika

No, iako su Koprivničani imali brojčanu prednost, zapravo su opasniji pred vratima domaćina bili je odnos snaga na terenu bio izjednačen. Svoju inicijativu nisu uspjevali pretvoriti u ništa konkretnije, pa je samo Knoel u završnici susreta bio blizu pogotku. S druge strane, Bijelo-plavi su se morali zgnusnuti na svojoj polovici i čekati nekakvu mogućnost kontre ili neku drugu situaciju iz koje bi mogli doći do prave šanse u gostujućem šesnaestercu. Međutim, napadački je Osijek u subotu navečer ostao nedorečen i nije imao za čime žaliti jer izglednijih prilika nije bilo. Obostrano je to bila skromnija prezentacija, pa smo i započeli tekst rečenicom upravo u tom kontekstu. Dakako da bod u Gradskom vrtu nije bio računica našeg prvoligaša na početku nove sezone, remiju se nitko ne može i neće veseliti, no matematički je i bod uvijek  bolji od nule.

U iščekivanju pojačanja

U još nešto smo se uvjerili tijekom ovoga dvoboja. Marićev učinak tijekom proteklih sezona bit će iznimno teško nadomjestiti, a i Mance je nominalno imao status drugog napadača čijim odlaskom je također nužno tražiti nova rješenja, ne samo u odgovarajućim alternacijama nego i u samom načinu igre. Posebice kada još izostane i tako bitna karika kao što polivalentni Bočkaj. Kako je istaknuo trener Kulešević, Osječani su u iščekivanju igračkih pojačanja od kojih bi se neka trebala pojaviti u Klubu tijekom idućih dana, pa će i krvna slika cijele momčadi, vjerujemo, biti povoljnija. Premijera nam nije ponudila radost i ispunila želje, no već idućeg vikenda sve to može izgledati puno bolje i učinkovitije. Osijek će ponovno biti domaćin, a u goste nam stiže – splitski Hajduk. I već od danas se okrećemo toj utakmici.