Riječ je o iskusnom i provjerenom vrataru koji je u redove osječkog prvoligaša stigao iz koprivničkog Slaven Belupa.

Osijek je riješio pitanje vratara koji će s Ivicom Ivušićem konkurirati za mjesto prvog čuvara mreže. U Gradski vrt je stigao Antonijo Ježina, 31-godišnjak koji je prošle sezone uspješno čuvao mrežu Slaven Belupa. Ovaj rođeni Šibenčanin (5. lipnja 1989.) je prvo počeo braniti u mlađim kategorijama Zadra u kojem je stekao i prva seniorska iskustva. Tamo je skupio 80 nastupa, a onda se 2013. otisnuo u Pulu gdje je 28 puta čuvao mrežu Žuto-zelenih. Prošao je i mlađe reprezentativne kategorije, od U-17 do U-21, a jednom je imao čast i zadovoljstvo nastupiti i za A vrstu, u rujnu 2013. u gostima kod Južne Koreje kada je u 90. minuti stao između vratnica.

Nadomjestio Marka Malenicu

U zimu 2014. postao je članom zagrebačkog Dinama u kojem ostaje dvije i pol sezone, uz 40 utakmica na vratima Modrih. U ljeto 2016. potpisao je za belgijski Antwerpen u čijoj je prvoj momčadi skupio 4 nastupa za nešto manje od dvije godine. Potom je bio u Antwerpenu B da bi prošloga ljeta stigao u redove koprivničkog prvoligaša. Za Slaven Belupo je branio 20 puta, a nakon što mu je istekao ugovor odlučio je promijeniti sredinu. Osijek u njemu dobiva iskusnog i pouzdanog vratara, nakon što je Marko Malenica otišao na posudbu u poljski Lech Poznan.

Sa zadovoljstvom prihvatio poziv

Osijek je veliki klub za hrvatske prilike u kojem je „izraslo“ puno kvalitetnih igrača. Privukle su me i klupske ambicije kao i činjenica da Klub ima vjerne navijače. Drago mi je da su me željeli i trener i uprava, to je svakako lijep osjećaj, prva je izjava našeg novog vratara.

Sigurno je da Ježina može pomoći Osječanima, uostalom, nije slučajno bio izbor struke u Gradskom vrtu…

Smatram da mogu dosta pridonijeti Osijeku svojim iskustvom, a što se tiče Ivušića, svakako ga poštujem, čuo sam o njemu sve najbolje. Mislim da je dobro imati zdravu konkurenciju, općenito na svim mjestima u momčadi jer je važno da nema nikakvog opuštanja. Znam koja je moja početna pozicija, ali sam isto tako profesionalac koji, kao i svi, žele igrati.

Ugovor na dvije godine

Sportski direktor Alen Petrović je nakon potpisivanja ugovora s Ježinom istaknuo:

Malenicu smo ciljano pustili jer je to prije svega zaslužio svojim maksimalno korektnim i profesionalnim odnosom. Nismo mogli ostati samo na Ivušiću i mladom Barešiću, a Ježinu dobro znamo. Mislim da će biti dobro rješenje jer je kvalitetan vratar. Dogovorili smo suradnju na dvije godine, vjerujem na obostrano zadovoljstvo.

Zadovoljan je bio i glavni klupski skaut, bivši čuvar mreže našeg prvoligaša Marin Skender:

Antonijo je provjeren i iskusan vratar, to nam je vrlo važno, imati uz Ivušića pouzdanog čovjeka koji uvijek može uskočiti „u vatru“. Osim toga, doveli smo pravog profesionalca s respektabilnom karijerom. Mislim da smo u iduće dvije godine mirni što se tiče golmanskog pitanja.