Osijek ide u goste Dinamu s nadom i vjerom da može odigrati kvalitetnu utakmicu i izboriti se za pozitivan rezultat.

U trećem kolu državnog prvenstva Osijek gostuje kod Dinama. Modrima ova utakmica dolazi nakon vrlo teškog i napornog iskušenja kojega su imali u pretkolu Lige prvaka protiv rumunjskog Cluja, budući da se igralo 120 minuta, prije „raspucavanja“ s bijele točke. Vjerojatno će to uvjetovati i određene promjene u redovima našeg suparnika, no time se ne treba baš previše opterećivati jer je njihov igrački kadar dovoljno širok da trener Mamić može ravnomjerno rasporediti snage. Dakle, u kojem god sastavu bude zaigrao domaćin, Bijelo-plavi će sigurno morati biti na visokoj razini u predstojećem derbiju, nadajući se pozitivnom rezultatu. A jasno je da Škorić i suigrači priželjkuju ishod koji bi ih ispunio zadovoljstvom nakon „mršava“ dva kola koja su iza nas.

Mora se vjerovati u uspjeh

Igrali su Dinamo i Osijek u Maksimiru krajem lipnja ove godine. Bio je to ogled s malo prigoda, a momčad koju je tada vodio Jovičević ozbiljnije je ugrozila Ivušićeva vrata tek u 88. minuti. Doduše, nisu ni Kuleševićevi izabranici imali puno više situacija za pogodak, ali su barem dobro kontrolirali i zatvarali prilaze svojim vratima uz odgovornu igru u sredini u kojoj protivnik nije uspijevao ništa značajnije napraviti. Za očekivati je da će nedjeljni dvoboj ipak biti žustriji, što bi moglo obostrano iznjedriti i više prilika. Dinamovci su rezultatski uspješno ušli u novu sezonu, sigurno će svoj niz nastojati nastaviti i protiv Osječana koji, pak, vjeruju da se mogu trgnuti baš u Maksimiru, bez obzira tko će im se suprotstaviti s druge strane. Uostalom, bez vjere u uspjeh nemoguće je ičemu se nadati, pa se u ovakvim dvobojima vidi i karakter ekipe.

Važno je dobro ući u utakmicu

Dakle, treba biti hrabar, odlučan također jer drukčiji pristup teško može donijeti nešto dobro. Na kvalitetu je najbolje odgovoriti kvalitetom, a Osijek je ima u svojim redovima i ona ne bi smjela ostati zatomljena. Ako je bilo slabo protiv Hajduka, nedovoljno učinkovito i protiv Koprivničana, sada bi u trećem nastupu moglo biti bolje i konkretnije. Vrlo je bitno dobro započeti utakmicu, pokazati pravi stav i dati i protivniku do znanja da imamo svoja očekivanja i ambiciju. Očekuje se da bi igrači morali biti na višoj razini iz kola u kolo, da bi trebali iskazati borbeni duh, a kada je bilo tako, sjećamo se vrlo dobrih partija naše momčadi koje su bile popraćene i odgovarajućim ishodima. Takav derbi priželjkujemo u nedjelju navečer, kao i svi navijači Bijelo-plavih. Ne tražimo previše, to je sigurno, a na dečkima je da se pruže doista sve od sebe. To im je obveza od koje se ne smije odstupiti.