I trener i sportski direktor Osijeka s velikim respektom govore o Baselu, ali se svakako nadaju najboljem ishodu.

Kako ih sreća prati ovih dana, Osječani se nisu baš iznenadili što ih je ždrijeb u 2. pretkolu Europske lige spojio s jakim Baselom. Trener Ivica Kulešević sigurno je priželjkivao TSV Hartberg ili Jablonec, međutim, Osijek će morati na Švicarce.

Jako težak suparnik, vidi se to i po njihovom koeficijentu kojega imaju u Europi. S druge strane, ipak je dobro da ćemo igrati na domaćem terenu, iako ne možemo računati na podršku naših navijača. U jednoj je utakmici ipak sve moguće, bez obzira na to što su oni prošloga mjeseca igrali u četvrtfinalu Europske lige protiv Šahtara. Prije toga su bili vrlo uvjerljivi u dva ogleda s Eintrachtom iz Frankfurta, slaveći u gostima čak s 3:0. Vidim da su jučer izgubili finale švicarskog Kupa, a i nemaju više primat u domaćem prvenstvu što se titule tiče. Riječ je o klubu koji ima višestruko veći proračun od našeg i sigurno nas očekuje vrlo zahtjevna zadaća. Sezona nam je loše krenula, no možda je baš ogled s Baselom šansa da se vratimo u pozitivu, nakon serije domaćih derbija u HNL-u. Možda je to prednost za nas da igramo teške utakmice prije europske premijere.

Petrović: Sigurno se nećemo unaprijed predati

Sportski direktor Alen Petrović također je mogao samo slegnuti ramenima nakon što je gledao izvlačenje parova u Nyonu. Što se tiče suparnika, jasno je i njemu da će za eliminaciju Basela trebati odigrati veliku utakmicu.

Jako ozbiljan protivnik, bez ikakve dvojbe. Eto, već po nekoj tradiciji mi već u 2. pretkolu dobivamo momčadi koje bismo trebali eventualno očekivati u play-offu. Gledao sam ih prošle zime uživo dok smo bili na pripremama u Marbelli, kada su odmjerili snage sa Stuttgartom. Uvjerio sam se i tada, ali i kroz njihove odlične igre u Europskoj ligi gdje su došli među osam najboljih, da su vrlo kvalitetni i posao će nam sigurno biti težak. Unatoč lošem ždrijebu sigurno se nećemo predati, nego ćemo ih pokušati iznenaditi. U jednoj utakmici uvijek je sve moguće, tako da ćemo se i mi nadati prolazu u sljedeći krug kvalifikacija.