Zasta je to bila čudna utakmica u kojoj su gosti imali više šansi i udaraca, a domaćin kažnjavao sve njihove nespretnosti.

Način na koji su Bijelo-plavi poraženi od Dinama vjerojatno će se još neko vrijeme prepričavati. Nije to baš bila „normalna“ utakmica, bez obzira na to što su i pogreške sastavni dio igre, ali da se nadoveže baš toliko nes(p)retnih reakcija pred osječkim vratima, gotovo je za nepovjerovati. A moramo jer se ipak dogodilo. Konačnih 4:1 za Modre za one koji nisu gledali utakmicu zvuči lako i rutinski, međutim, situacija je bila posve drukčija sve do 81. minute kada je domaćin trećim pogotkom, praktički riješio pitanje pobjednika. Osijek je i u drugom uzastopnom derbiju ostao bez bodova, iako je razlika u igri u odnosu na ogled s Hajdukom bila itekako vidljiva. No, što to vrijedi, kada se ovako glupo izgubi.

Majstorović je baš imao peh

Ne događa se baš često da je najistaknutiji pojedinac na terenu vratar pobjedničke momčadi koja je pobijedila s tri gola razlike. Doista je Livaković i ovaj puta iskazao sve svoje kvalitete, a „skinuo“ je i jedanaesterac Majstoroviću. Osječki je stoper preuzeo odgovornost u toj situaciji, želio je biti izvođač najstrože kazne jer je na treninzima s bijele točke bio precizniji od ostalih. Sjećamo se kako je, igrajući za Lokomotivu, zabio baš Osijeku iz „penala“ u Gradskom vrtu, no nije uspio nadmudriti sjajnog vratara hrvatske reprezentacije. Imao je Ante još jedan peh, budući da se lopta odbila od njega i završila u mreži kod drugog Dinamovog pogotka, a i prvi je bio autogol kada je Silva pokušao otkloniti opasnost u petercu i pogodio Ivušića

Čak 17 udaraca prema Livakoviću…

Dakle, nije nam bio dovoljan ni kazneni udarac, Kleinheislerov „slobodnjak“ je zaustavila greda kada je i Livaković praktički već bio svladan, Mađar je prethodno imao još jednu izrazitu šansu koji nije iskoristio, a kakvu li je tek propustio kod rezultata 1:1, nakon što je Grezda nešto ranije lijepo zabio za izjednačenje nakon asistencije Žapera koji je također imao dvije zrele situacije za gol. Nekoliko je puta priprijetio i Erceg, blizu pogotku, također dok je još rezultat bio izjednačen, bio je i Silva, ali lopta više nije odsjela u mreži. Na suprotnoj strani, tako su olako primljeni golovi, uz dva skrivljena jedanaesterca, da je na kraju utakmice još dugo vladala nevjerica među Osječanima da su tako loše prošli, a da su dobrim dijelom derbija bili bolji i opasniji od prvaka. Uostalom, imali su i čak 17 udaraca (domaćin gotovo upola manje), od toga 9 u okvir vratiju, što se u HNL-u zaista rijetko viđa kada je Dinamo nekome domaćin. I izgubiš s tri gola razlike.