Mario je lijevi bočni koji je stigao iz Olimpije, a Jose Antonio igra na poziciji stopera i dolazi iz Albacetea.

U klupskoj svlačionici i neka su nova lica, pa je to bio i povod konferencije za novinare u našem prvoligašu. Ljubljančanin Mario Jurčević, rođen 1. lipnja 1995., novi je član Nogometnog kluba Osijek. U Gradski vrt je stigao iz Olimpije, a igra na poziciji lijevog bočnog. Karijeru je započeo u mlađim kategorijama Zelenih, potom je bio u Radomlju i Aluminiju dok se nije afirmirao kao standardni prvotimac Olimpije. Trenutna vrijednost na Transfermarktu mu je 500.000 eura, a kod nas je stigao kao slobodan igrač jer mu je ugovor istekao ovoga ljeta. Mario ima 90 odigranih utakmica u Prvoj ligi Slovenije, 15 u nacionalnom Kupu i 4 u kvalifikacijama Europske lige. Osijek je potpisao s Jurčevićem trogodišnji ugovor, a Nenad Bjelica je o njemu rekao:

Pričao sam već na svome predstavljanju kako nam treba alternativa na lijevom boku. Mario će sigurno unaprijediti kvalitetu naše momčadi, riječ je o vrlo dobrom igraču i u kombinatorici i što se tiče centaršuta, a nije upitan ni karakter. Dobili smo puno pozitivnih informacija o njemu i odlučili smo ga angažirati.

Jurčeviću je NK Osijek prvi klub izvan Slovenije, dakako da nema nikakvu jezičnu barijeru u sporazumijevanju, a i brzo je ušao u trenažni proces.

Stvarno sam prezadovoljan što mogu biti novi igrač Osijeka! Nekoliko sam dana već ovdje, svi su me lijepo prihvatili i nadam se da ćemo ostvariti dobre rezultate. Janžu koji je igrao ovdje ne poznajem, ali sam se informirao kod Stojanovića iz Dinama, a on mi je sve najbolje rekao o HNL-u i posebno o gospodinu Bjelici. Uvjerio sam se i dosad na treninzima da imam odlične suigrače i isto takve trenere.

Igrao i protiv Barcelone i Reala

Osijeku je pristupio i 27-godišnji stoper Jose Antonio Caro (8. ožujka 1993). Španjolac dolazi iz Albacetea, a prethodno je natupao za Betis, Elche i Cordobu. Slobodan je od kolovoza ove godine, a Bjelica je procijenio da Caro svojom kvalitetom i iskustvom može pomoći Osječanima u obrambenoj liniji. Ima 4 nastupa u LaLigi u dresu Betisa (između ostalih i protiv Barcelone i madridskog Reala), za isti je klub skupio i 3 utakmice u pretkolima Europske lige, dok je u drugoligaškom španjolskom natjecanju odigrao 116 susreta i postigao 7 golova. U Kupu kralja nastupio je 11 puta. Procijenjena vrijednost na Transfermarktu mu je 400.000 eura.

Igrački je odrastao u Betisu u kojem sam i ja nekada igrao, baš kao i u Albaceteu iz kojega nam je Jose došao. Isto što sam rekao i za Marija, kada se zainteresiramo za nekog igrača onda provjerimo i sve o njemu, a svi su odgovori u tom smislu bili pozitivni. Agresivan je dobar u skoku, dakle u prekidima, kvalitetan po svim zapažanjima. Bio je slobodan na tržištu, može nam sigurno pomoći, a htjeli smo pouzdanog stopera ukoliko bismo se odlučili za prodaju Škorića ili Majstorovića za koje imamo određene ponude, ali ne bismo da se išta realizira prije Basela. Ako i obojica ostanu, opet će im Jose Antonio biti velika konkurencija, rekao je Bjelica na Španjolčevu predstavljanju.

Caro je prvi puta igrački napustio Španjolsku i kako je rekao – spreman je za nove izazove u karijeri:

Prvi su mi dojmovi vrlo dobri! Kada mi se ukazala prilika i ova ponuda Osijeka nisam puno razmišljao, nego sam je odlučio prihvatiti kao jedno novo iskustvo u drugoj državi. U srpnju sam odigrao posljednju utakmicu i trebat će mi malo vremena da uhvatim ritam, no ne previše. Prilagodbu će mi olakšati suigrači koji govore španjolski, kao i trener, ali želim učiti i hrvatski! Znam za HNL, iako nisam u karijeri igrao s Hrvatima, a poznato mi je i da ljudi ovdje jako vole nogomet, kao i kod mene u Španjolskoj.

Pregovori oko dovođenja Bohara

Bjelica je, odgovarajući na pitanja novinara, potvrdio da je Osijek zainteresiran za slovenskog reprezentativca Damjana Bohara koji igra na poziciji lijevog krila. Pregovori s njegovim klubom (Zaglebie, Poljska) su još uvijek u tijeku. Dodao je kako je atmosfera na treninzima sjajna i da će momčad sigurno spremna dočekati subotnji ogled s Rijekom. Pohvalio je trener i angažman Miereza koji će, dakako, konkurirati za početnu jedanaestoricu. „Ivica Kulešević ostaje uz mene i pomagat će mi u ovom dijelu posla koji se tiče moje uloge sportskog direktora. Dugo se poznajemo i već mi je u ova tri dana puno pomogao na čemu sam mu zahvalan. Isto tako, zahvaljujem Alenu Petroviću s kojim smo se sporazumno rastali, ostvario je sigurno odlične rezultate u svom djelokrugu posla. Rekordnim transferima omogućio je klubu još uspješnije financijsko poslovanje što je također vrlo bitno. Sve je prošlo vrlo korektno“, zaključio je Bjelica.