Serijom dobrih igara i  uspješnih rezultata proljetnog dijela sezone, možemo se pohvaliti kako su bijelo-plavi Juniori u konačnici osvojili I.kvalitetnu ligu.

Za Juniore kao jedne od selekcija koja predstavlja naš nogometni klub, u svojoj ligi, sezona je završena onako kako smo se svi nadali, šampionski. Iako se od bilo koje selekcije NK Osijek uvijek očekuju dobri rezultati, u praksi to i nije tako jednostavno ostvariti.
I. kvalitetna liga koju igraju naši Juniori sastoji se od klubova iz cijele Slavonije i Baranje, a svi znamo kako je upravo to podneblje izuzetno bogato nogometnim talentima i samim time ta liga je izuzetno teška, a i ne treba smetnuti s uma kako se ovdje radi o još dosta mladim igračima. Glavni konkuretni našim dečkima bili su Cibalia, Višnjevac te Slavija.

Pored takve konkurencije naši Juniori uspjeli su izboriti prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici, samo dva boda ispred Vinkovčana, a važne pobjede za ovo osvajanje lige dogodile su se upravo u drugom dijelu sezone. Sve pobjede, izuzev remija s Višnjevcem, u nastavku prvenstva i posrtaji Cibalije doveli su bijelo-plave na prag osvajanja prvenstva. Zadnja i najvažnija tri boda ostvarena su u utakmici s Hypo-Limač gdje su bijelo-plavi ostvarili uvjerljivu pobjedu od 3:0 te tim rezultatom potvrdili naslov prvaka ŽNS Slavonije i Baranje.

Statistika kaže kako su Juniori tokom sezone zabili 135 golova, primili samo 12, što daje konačnu brojku gol razlike od 123. U sezoni dogodila su se samo dva poraza i 21-na pobjeda. To su pokazatelji kako su Juniori posve zasluženo osvojili ligu te ih očekuje završnica Juniorskog prvenstva s pobjednicima ostalih regija. Neslužbene informacije su da će to biti Dinamo (NS Zagreb), Rijeka (NS Rijeka), Slaven Belupo (NS Sjever) i Split (NS Split).

Čestitke našim Juniorima i želimo im sreću na završnici prvenstva Hrvatske za Juniore!