Naš je iskusni veznjak  bio strijelac vodećeg pogotka za Bijelo-plave koji su uvjerljivo slavili u derbiju s Rijekom.

Odlično su Osječani odradili svoju prvu utakmicu pod vodstvom Nenada Bjelica. Rijeka je pala u Gradskom vrtu, a rezultat od 3:0 govori sam za sebe.

Pobjeda je potpuno zaslužena što se vidi i po konačnom rezultatu. Mislim da smo se dobro postavili od početka, baš onako, kako je trebalo. Nismo težili nikakvim komplikacijama, naprotiv, igrali smo jednostavno što je  trener i tražio od nas. Svatko je dao sve od sebe što je i najvažnije, to nam se i vratilo. To nam je svakako veliki poticaj za dalje, rekao je Vedran Jugović koji je svojim ranim golom načeo Riječane.

I veznjaci moraju zabijati

Naš se iskusni veznjak, baš kao i protiv Hajduka na prethodnoj utakmici u Gradskom vrtu opet našao među strijelcima što je dodatni razlog njegova zadovoljstva.

Šef je rekao da od nas traži da budemo opasni i konkretni iz svih pozicija. I vezni igrači moraju zabijati golove, jer samo ako cijela momčad igra dobro možemo računati na ovakve rezultate. Meni se, kao i Bočkaju i Mierezu, posrećilo da budem strijelac, no to je najmanje bitno, važno je da smo osvojili bodove koji su nam bili prijeko potrebni. Nadam se da ćemo ovako i nastaviti“, dodao je Jugović. U svakom slučaju, uvjerljiv trijumf nad Rijekom je odlična najava europskog ogleda s Baselom idućega tjedna. „Znamo što nam ta utakmica nosi. Veliki je to ispit za nas protiv jakog protivnika s puno europskog iskustva. Mislim da smo pokazali da ćemo spremni dočekati taj dvoboj i da ćemo u njemu imati što reći, posebno jer će se igrati na našem terenu, zaključio je jedan od najboljih igrača derbija između Osijeka i Rijeke.

Cijelu izjavu pogledajte ovdje.