Nakon svog debija za kormilom NK Osijek naš je novi trener mogao biti vrlo zadovoljan.

Kakav je to bio debi Nenada Bjelice za kormilom našeg prvoligaša! Derbi s Rijekom se nestrpljivo iščekivao, a Bijelo-plavi su ga uvjerljivo riješili u svoju korist.

Osijek apsolutno ne zaslužuje mjesto na kojem smo dočekali ovu utakmicu niti je realno da je nakon tri kola imao samo jedan bod, što se moglo vidjeti i kolo ranije u Maksimiru. Danas smo definitivno zaslužili pobjedu iako smo imali i boljih i lošijih faza. Prvo je poluvrijeme bilo sasvim dobro, a onda smo slabo krenuli u nastavak susreta, kao da smo ostali bez energije. Tko zna što nam je tada bilo u glavi, činjenica je da je Rijeka imala neke svoje lijepe prilike koje, srećom, nije iskoristila. Izmjenama smo se vratili u bolji ritam, podignuli razinu agresivnosti i priveli susret kraju, izjavio je Bjelica.

Uz navijače će Osijek biti još bolji

Trebao je Osječanima jedan ovakav nastup, pa i rezultat kojega su pritom ostvarili. Sada je i pogled prema budućnosti puno ljepši nego što je bio donedavno.

Postigli smo tri lijepa pogotka, svaki je zaista na svoj način bio atraktivan i drago mi je zbog momčadi da smo ovako okončali ovaj derbi. Čestitke dečkima na borbenoj i dobroj igri, a ove pogreške koje smo imali moramo u hodu ispravljati jer baš i nemamo puno vremena za trening“, primjetio je šef stručnog stožera. Šteta što ovakvoj pobjedi Osijeka nisu mogli nazočiti navijači, no sigurno su i oni „prodisali“. Nažalost, publike neće biti niti u četvrtak. No, dočekat ćemo i mi njih i oni nas. U sinergiji s njima pružiti ćemo još i više. I u nekim teškim trenucima koje svaka momčad ima sigurno ćemo biti bolji kada navijači budu uz nas na tribinama. Sada je najvažnije da smo ovu utakmicu uspješno riješili u svoju korist, što je dobar preduvjet za sve ono što nas dalje čeka, poručio je Bjelica.

Cijelu izjavu pogledajte ovdje.