Više od pola posla Osijek je u derbiju odradio u prvom poluvremenu, a pamtit će se i tri lijepa pogotka Bijelo-plavih.

Ljepše nije moglo. To je sukus razmišljanja i ocjena Bjeličine premijere na klupi NK Osijek. Barem što se tiče rezultata s kojim je naša momčad odradila derbi s Rijekom, prvi puta pod vodstvom novog kormilara. A rezultat je najvažniji i tako će uvijek biti. Zaista jako lijepo zvuči tih 3:0 u ogledu s rivalom čije su ambicije istovjetne osječkima. Dakako da se od prvih minuta osjetila velika želja Bijelo-plavih da ovu utakmicu odrade što bolje i uspješnije, a plod takvog pristupa bio je i rani pogodak, u samom otvaranju susreta. Jugovićeva lucidnost u toj situaciji, kada je izbio pred Nevistića, zaslužuje posebne pohvale kao i cjeloviti nastup iskusnog veznjaka koji je davao ton igri i prednjačio u borbenosti. To je bio dodatni stimulans Osječanima, pa su gosti u tom razdoblju igre bili u podređenom položaju i rijetko pred Ivušićevim vratima.

Prekrasan „slobodnjak“ Bočkaja

Svakako su ključni trenutci dvoboja bili nesmotreni start Arsenića nad Grezdom za crveni karton (sudac Matoc ga je prvo sankcionirao žutim, no potom je uslijedila VAR provjera i kazna za stopera Rijeke bila je isključenje) i prekrasan pogodak Bočkaja iz tog slobodnog udarca. Riječani su ostali s igračem manje, a Osijek je svoju prednost udvostručio u najgorem trenutku po njihova suparnika. Pero je po tko zna koji puta potvrdio kakav je majstor u prekidima, uz činjenicu da gotovo redovito zabija Rijeci, na sve moguće načine. Odlaskom na odmor uz sigurnih 2:0, Škorić i suigrači praktički su već bili riješili više od pola posla i čini se da im je to bilo u podsvijesti povratkom na travnjak u drugom dijelu.

Mierez zabio u svom debiju

Tih dvadesetak uvodnih minuta nastavka nije se moglo usporediti s onim što smo vidjeli u prvom poluvremenu. Ritam je pao, nije više bilo dovoljno čvrstine što je suparnik koristio i bez obzira na brojčanu inferiornost stvarao dobre šanse iz kojih se i rezultatski mogao vratiti u utakmicu. Bjelica je posegnuo za izmjenama i stvari su se počeli mijenjati, pa se više toga opet počelo događati pred riječkim vratima. Argentinac Mierez je dosta toga donio ulaskom s klupe, uostalom, postigao je i lijep pogodak, kada je trzajem glavom, nakon idealnog ubačaja Silve, matirao riječkog čuvara mreže i zabio za konačnih 3:0, u svom prvom nastupu za Osijek. „Spuštanjem zavjese“ nakon ovakve predstave Osječana u iznimno važnom derbiju, svi smo napokon bili sretni i zadovoljni, a Bjelica je teško mogao i zamisliti bolji početak. Sada se s puno optimizma gleda i prema četvrtku i dolasku Basela, u našem premijernom europskom nastupu ove sezone.