Na press konferenciji dan uoči utakmice naš je trener vrlo optimistično odgovarao na pitanja novinara.

Konferenciju za novinare dan uoči ogleda s Baselom 1893 održao je naš trener Nenad Bjelica. Svaki je njegov odgovor na pitanja predstavnika medija zračio optimizmom, od početka do kraja „pressice“ u postavljenom šatoru ispod zapadne tribine.

Ozračje je uvijek pozitivno nakon pobjede. Svi su nam na raspolaganju izuzev Ndockyta, Lope i Cara. Svi ostali su zdravi i orni, uvjereni da možemo ostvariti prolazak u sljedeće kolo. Taktički će to za nas biti prilično drugačija utakmica u odnosu na Rijeku jer oni ne igraju u istom rasporedu. Vjerojatno neće biti značajnijih promjena u našem sastavu, a očekujem maksimalan angažman uz ispunjavanje svih zadataka na terenu i pravu energiju. Vjerujem da ćemo u tomu biti bolji od Basela i proći dalje, bez obzira na to što imamo protivnika koji je prošle sezone igrao četvrtfinale Europske lige. No, mi vjerujemo u sebe i svoje šanse, ako budemo odigrali na vrhunskoj razini, čemu se nadam, uvodno je istaknuo Bjelica.

Švicarci nisu puno toga mijenjali

Jedno od novinarskih pitanja odnosilo se na trenutnu formu Švicaraca i probleme koje su u posljednje vrijeme imali s napadačima.

Imaju oni osim Cabrala, za kojega smo čuli da je bio zaražena korona virusom, još dva vrlo kvalitetna napadača: Wolfswinkela i Ademija. Ostali su skoro kompletni u odnosu na prošlu sezonu, no vjerujem u našu snagu i kvalitetu, u konačnici i u naš rad. Mislim da možemo izbaciti tako renomiranog protivnika. Poštujemo ga, ali vjerujem u prolaz, da smo u stanju biti bolji od njih.

Ne razmišljamo o „penalima“

Čuli smo i pitanje u kojoj je fazi eventualni dolazak slovenskog reprezentativca Bohara, kao i upit treniraju li Bijelo-plavi posebno udarce s bijele točke…

Bohar je vrlo kvalitetan igrač kojega ne bismo doveli za jednu europsku utakmicu nego za tri godine. Siguran sam da i bez njega imamo dovoljno kvalitete eliminirati ugledni Basel. Ne, nismo trenirali jedanaesterce niti to posebno planiramo, uostalom, teško je naučiti pucati „penale“ na jednom treningu. Uostalom, ne razmišljamo uopće o neriješenom rezultatu, nego isključivo o pobjedi za koju ćemo dati sve od sebe. Drago mi je da se stvorila primjetna nogometna euforija u gradu i zbog toga je momčad uvijek u dodatnoj obvezi pružiti maksimum, zaključio je Bjelica.

Cijelu press konferenciju pogledajte ovdje.