Strijelac jedinog pogotka za Bijelo-plave ne može usporediti Osijek iz prvog i drugog poluvremena ogleda s Baselom.

Tužni su bili naši nogometaši nakon poraza od Basela 1893 koji znači i eliminaciju iz Europe. Ako su svi zaključili da je u prvom dijelu švicarska momčad u svemu bila bolja, o čemu svjedoče i dva postignuta pogotka, drugi dio utakmice je bio potpuna suprotnost. Osijek je u tom razdoblju igre apsolutno zagospodario terenom, stvarao i propuštao brojne prigode, da bi tek u završnici golom Ante Majstorovića susret rezultatski uveo u potpunu neizvjesnost. Nažalost, nije bilo dovoljno da bi se barem izborilo produžetke…

Prvo poluvrijeme je bilo – Bože sačuvaj. Ni nama nije jasno kako smo izgledali tako nemoćno. Možda smo i malo precijenili protivnika, pa smo stalno bili pod ručnom. Stajali smo daleko od igrača, oni bi stalno bili i brži i jači baš u svakoj borbi za loptu. Jednostavno im nismo u tih 45 minuta mogli pratiti, uvjerivši se da su zaista kvalitetna momčad. Onda smo otpustili kočnicu i nešto sasvim drugo pokazali u nastavku, kada smo ih u svemu nadigrali, rekao je strijelac jedinog zgoditka za Bijelo-plave.

Preobražaj u drugom dijelu

Imali su Osječani potpuni preobražaj u drugom dijelu i uz samo malo više sreće i koncentracije u završnici, moglo je sve ispasti i bolje i ljepše.

Kada smo vidjeli da možemo, nekako smo se osokolili i stalno jurišali prema njihovom golu. Bilo je baš puno prilika, pogodili smo i vratnicu, pucali i pokušavali na sve načine, no samo jednom smo zabili. Tada se pokazalo da i mi imamo kvalitetu kojom možemo čak i nadigrati takvog suparnika, no prvenstveno to moramo sami shvatiti. Krivo mi je što u svim tim važnijim dvobojima, kada odlučuju nijanse, ostanemo „kratki“. Ipak, ohrabrenje nam treba biti igra iz drugog poluvremena s kojom u HNL-u i Kupu Hrvatske možemo napraviti puno toga. Nije mi baš neka utjeha što sam u svom trećem europskom nastupu za Osijek postigao drugi gol (prvi je bio protiv CSKA prošle sezone), puno bi mi draže bilo da smo prošli dalje, ali ne vrijedi sada previše tugovati. Idemo optimistično dalje, popraviti stvari u prvenstvu i krenuti prema mjestu koje nam pripada.