Osijek je mogao postići i puno više od jednog pogotka, no pokazao se u izdanju koje je trener Bjelica i najavljivao.

Kako je najavljivao, tako je njegova momčad i odigrala ovu prvenstvenu utakmicu. Borbeno i autoritativno, dajući svima do znanja da bi samo pobjeda zadovoljila cilj i ambicije našeg prvoligaša u dvoboju s Varaždinom.

Zadovoljan sam, a naš je imperativ uvijek ići na pobjedu, bez obzira gdje i protiv koga igrali. Tako će biti i u svakoj drugoj utakmici. Moram reći da sam vrlo zadovoljan sa zalaganjem cijele momčadi. Kada je taj angažman svakog pojedinca i kolektiva u cijelini stopostotan, onda će i protivnicima uvijek biti teško protiv nas. Ovaj puta smo u fazi obrane bili vrlo koncentrirani, a onda se uvijek stvori i neka šansa u napadačkim akcijama. Bilo smo vrlo konkretni, u nekim fazama igre još možemo biti i puno mirniji, no vjerujem da ćemo se iz utakmice u utakmicu dizati, istaknuo je Nenad Bjelica.

Potpuno zaslužena pobjeda.

Osijek je prezentirao napadačku igru, uz puno ritma i odgovornosti na svakom dijelu terena. Stoga domaćin nije imao nikakvih izgleda u dvoboju s neupitno kvalitetnijim suparnikom.

Činjenica je da smo imali dosta situacija za gol, no ja sam zadovoljan i ovakvom, minimalnom pobjedom kad protivniku stvarno ništa ne pružimo. A mi domaćini nismo niti jednom dopustili da nam ozbiljnije zaprijeti, stvori čak ni polušansu ili uputi nekakav opasniji centaršut. Kada se tako odigra onda moram pohvaliti dečke, dok smo s druge strane kreirali sasvim dovoljno povoljnih situacija pred vratima Varaždina. Potpuno zaslužena pobjeda, u svakom slučaju, zaključio je naš kormilar. 

Izjavu trenera Bjelice pogledajte ovdje.