Osijek će u subotu s Goricom tražiti put do treće uzastopne pobjede, ovaj puta uz gledatelje na tribinama.

Nakon što je Osijek ostvario dvije uzastopne pobjedu u borbi za bodove, povratak gledatelja na tribine dolazi nam kao naručen. Doduše, ne možemo se oteti dojmu da nam je baš izostanak navijača u europskoj utakmici s Baselom bio jedan od ključnih faktora koji su utjecali na konačan ishod, no to ionako ne možemo vratiti na početak, pa je bolje i racionalnije promišljati samo o onome što je pred nama. U tom kontekstu zaista se veselimo dolasku Gorice, budući da subotnji dvoboj nosi epitet derbija kola, a ozračje u Gradskom vrtu bit će puno prirodnije i ljepše u odnosu na prethodne oglede koji su morali biti odigrani bez publike. Ne dvojimo da će ljubitelji nogometa nestrpljivo čekati predstojeći vikend kako bi se vratili u Gradski vrt i dali potporu našoj momčadi, koja pruža sve bolje partije i zaslužuje navijačku podršku.

Značajno podignuta razina forme

Goričani trenutno imaju šest bodova prednosti u odnosu na Osijek jer su bolje otvorili sezonu, ostvarivši četiri pobjede i jedan remi. Dakle, poraz još nemaju, no vjerujemo da će se ta spoznaja promijeniti nakon osječkog dvoboja. Optimizam temeljimo na činjenici da su Osječani značajno podignuli razinu forme i da im je igra poprimila drukčije obrise što se pretočilo i u zadovoljavajuće rezultate, izuzev onog sa Švicarcima koji je mogao i trebao biti povoljniji. No, u prvenstvu nam se pruža prilika za treći uzastopni trijumf i sada svi razmišljaju samo o tomu. Znamo da se serijom pobjeda dolazi do onih pozicija kojima Bijelo-plavi po svemu pripadaju, a već smo se uvjerili na kakav način Bjelica ulazi u svaki ogled i kako u tom smislu priprema i motivira svoje igrače.

Bit će šira konkurencija za početni sastav

Vidjet ćemo koji će kadar do subote stručni stožer imati na raspolaganju, a ono što je zasad izvjesno je da nitko neće imati prisilan odmor uslijed arhiviranih žutih ili crvenih kartona. Kada je riječ o ozlijeđenima, Grezda je propustio gostovanje u Varaždinu jer je osjetio bolove u operiranom stopalu, a ni Lopa nije bio posve spreman, pa ga nije bilo niti na klupi. Sada će najvjerojatnije konkurirati, dok je oporavljeni Ndockyt već prošle nedjelje ušao u igru. Ne isključujemo mogućnost da se u sastavu pojavi i neko novo ime iz naše svlačionice, no ipak pričekajmo i službenu potvrdu onoga što je sasvim blizu realizacije, a tiče se osnaženja igračkog kadra.