Lijevokrilni napadač je stigao iz poljskog prvoligaša Zaglebie Lubin, a riječ je o aktualnom slovenskom reprezentativcu.

Već prije nekoliko dana postalo je izvjesno kako će Damjan Bohar postati novim članom Bijelo-plavih. Javno je o tomu govorio i Nenad Bjelica u svojim obraćanjima medijima, a sada je slovenski reprezentativac i službeno u redovima NK Osijek. Dolazi iz poljskog prvoligaša Zaglebie Lubin u kojem je bio najistaknutiji igrač i obvezao se na trogodišnju vjernost Osječanima. Kod nas je treba stići još prošloga tjedna, pa čak i zaigrati protiv Basela u kvalifikacijama Europske lige, ali su Poljaci otezali s pregovorima, no sada je to završena priča. Damjanova je procijenjena vrijednost na Transfermarktu okruglih dva milijuna eura, pa su i očekivanja naše struke i navijača opravdano velika. Bohar je rođen 28. listopada 1991. u Murskoj Soboti, ima dakle 28 godina i puno iskustva u karijeri. Inače je dešnjak, visok 172 centimetra te najčešće igra na poziciji lijevog krila.

Krilo koje zabija i asistira

Ove je sezone, prije dolaska u Gradski vrt, za svoj sada dosadašnji klub odigrao pet utakmica te pritom postigao dva gola uz dvije asistencije. Iz matične Mure je 2013. otišao u Maribor u kojem je imao puno zapaženih nastupa uz tri osvojena naslova državnog prvaka, pa je u ljeto 2018. transferiran u Zaglebie za iznos od 600 tisuća eura. Što se tiče njegove dosadašnje klupske statistike, za Muru je u 127 ogleda postigao 27 golova, u Mariboru je ostvario isti broj zgoditaka u 192 dvoboja uz 12 asistencija. U poljskoj Ekstraklasi i tamošnjem nacionalnom kupu je zaigrao 80 puta i postigao 28 golova te 14 puta asistirao. U prošloj je sezoni strijelac bio 16 puta, a još je 5 pogodaka namjestio suigračima. Damjan ima pet nastupa za A reprezentaciju Slovenije za koju je debitirao 2014. protiv Kolumbije. U Ligi nacija ovoga je mjeseca oba puta nastupio za Slovence u C skupini, prvo protiv Grčke, a potom i Moldavije kada je bio strijelac jedinog i pobjedonosnog pogotka.