Lijevokrilni napadač je vrlo zadovoljan prvim dojmovima u novoj sredini i ima veliku želju i motiv pružiti svoj maksimum.

Slovenski reprezentativac Damjan Bohar predstavljen je kao novi igrač NK Osijek. Lijevokrilni napadač nam je stigao iz Zaglebie Lubin i potpisao trogodišnji ugovor s Bijelo-plavima. Novinarima se na press konferenciji uvodno obratio naš trener Nenad Bjelica.

Jako smo sretni što smo uspjeli realizirati Damjanov transfer u naše redove. U svom je dosadašnjem klubu postigao puno golova, iskazao se i brojnim asistencijama tako da se prometnuo u najboljeg krilnog napadača poljske Ersteklase. Bio mi je velika želja od prvog dana kada sam došao na ovu poziciju, prvenstveno zbog njegove kvalitete i mišljenja da naši krilni igrači postižu premalo pogodaka, da nam ne mogu jamčiti 10-15 golova po sezoni što je Bohar pokazao da može. U Mariboru je igrao Ligu prvaka, ima veliko iskustvo, spreman je tako da vjerujem da nam već u sljedećoj utakmici može biti od velike pomoći. Žao mi je što ga nismo imali na raspolaganju i za prethodne susrete jer smo dogovor postigli još prije devet dana.

Najviše voli kada momčad napada

Bohar je u grad na Dravi stigao s puno optimizma i samopouzdanja. Tako nam je djelovao i na prvom treningu u Gradskom vrtu, kao i na predstavljanju javnosti.

Došao sam u dobru sredinu gdje svi znamo što Osijek želi ostvariti. Maksimalno ću se potruditi što prije ući u ritam momčadi i pohvatati sve ove želje što trener ima. Sigurno ću svaku utakmicu dati sve od sebe kao što sam davao i u svojim bivšim klubovima kako bismo dosegnuli ciljeve i na kraju svi bili sretni i zadovoljni. Najviše volim kada momčad napada, volim kada se nešto događa pred suparničkim vratima. Imam taj mentalitet da svaki puta želim zabiti ili asistirati. Nadam se da će mi i ovdje krenuti i to što prije.

Nedostajao mu je pozitivan pritisak

Novinari su se zanimali što Damjan misli o ambicijama NK Osijek kao i o usporedbi dvaju ligaških natjecanja…

Rekao bih da je HNL kvalitetnija od Ersteklase gdje nema toliko taktičkih zahtjeva. Za mene osobno je to korak ili dva naprijed u mojoj karijeri, a moram reći da mi se sviđaju i ambicije koje Osijek ima. Bio sam u takvim klubovima koji se bore za trofeje, osim u Lubinu, tako da mi baš nedostaje onaj pozitivni pritisak u borbi za titulu i Europu. Pričao sam s Janžom koji je također igrao ovdje tako da sam i prije dolaska već imao određenu sliku sredine u koju stižem. Tek sam dva dana ovdje, a baš se dobro osjećam. Nadam se da će tako biti i dalje. Mislim da bi ovo mogla biti jedna jako dobra priča.

Zasad još bez odlazaka

Poljski su mediji spominjali kako su za Bohara bili zainteresirani i njihovi najbolji klubovi, poput Legije i Lecha. No, za Damjana nije bilo dvojbe:

Igrač ima „ponude“ i prave ponude, to je ona ključna razlika. Osijek je bio jedina prava ponuda i kada sam se čuo s g. Bjelicom dao sam ljudima u Lubinu do znanja da želim otići te nijednog trenutka nisam dvojio. Posebno je trener bio razlog zbog kojega sam se odlučio za ovaj klub. Bilo mi je teško gledati utakmicu s Baselom jer sam znao da je postojala mogućnost da nastupim u tom dvoboju, ali Zaglebie nije pristajalo na takvu soluciju.

Na kraju su reporteri pitali Bjelicu hoće li idućih dana biti još nekih dolazaka, kao i mogućih odlazaka nekih igrača…

Imamo u svom proračunu dovoljno novca da bismo doveli još jednog veznog igrača. Možemo platiti određenu odštetu, ali gledam da to bude što bolja kvaliteta za što manje novaca. Aktualne su nam dvije-tri opcije i vjerujem da ćemo idućeg tjedna dobiti još jedno pojačanje. Što se eventualnih odlazaka tiče, još nemamo sasvim konkretnu ponudu za Majstorovića i Škorića kako se to spominje kroz medije. No, ukoliko bi jedan od njih i otišao, nemamo problema na stoperskim pozicijama.

Cijelo predstavljanje Damjana pogledajte ovdje.