Nakon što su se u prvom dijelu susreta borili protiv vjetra, Osječani su u drugom poluvremenu riješili pitanje pobjednika.

I četvrti puta za redom Osijek je osvojio bodove u HNL-u. Ni Šibenik nije uspio zaustaviti našu momčad koja je i ovaj puta opravdala ulogu favorita i kako je to priznao naš bivši igrač na klupi Šibenika – pokazala da je ipak prejaka za borbenog domaćina. No, nije to bila nimalo jednostavna zadaća za Bijelo-plave. Čim smo doputovali na ovo gostovanje spoznali smo da će uvjeti za igru biti vrlo otežani jer je vjetar bio vrlo jak, pa je prije utakmice čak rušio i reklame na Šubićevcu! U takvim okolnostima kvaliteta baš i ne mora biti presudna na terenu, pa je ipak postojala određena neizvjesnost kako će sve na kraju ispasti bez obzira na jasno izraženu ambiciju koja je isključivo bila vezana uz pobjedu.

Proradili čim nije bilo „otpora“ u vjetru

Uvjerili smo se u prvom poluvremenu koliko je teško igrati kontra juga. Vrlo je teško bilo učiniti nešto prema naprijed kada bi se lopta nekontrolirano vraćala unatrag kada bi bila upućena prema suparničkom šesnaestercu. Stoga je bilo malo situacija u kojima bi se domaća obrana u tom razdoblju utakmice našla u nekim ozbiljnijim problemima, no s druge je strane bilo bitno onemogućiti Šibenčane da oni, uz pomoć vjetra, učine nešto konkretnije. Opasan je pritom bio samo jedan „slobodnjak“ sa 17 metara kojega je Ivušić neutralizirao. Nismo dvojili da će u nastavku susreta to biti sasvim drukčija priča jer više nije bilo „otpora“ u napadačkim akcijama koje su bile učestale i samo se tražila prava prigoda za realizaciju. Nekako se činilo da je samo pitanje trenutka kada će obrana domaćina ostaviti barem malo prostora za naše napadače. Pokušavali su Erceg, Pilj, Bohar i Kleinheisler prije nego li je lopta prvi puta završila u mreži Labrovića…

Odlična suradnja Jurčevića i Miereza!

Pogodak je stigao u 67. minuti. Vidjeli smo već u prethodnim susretima da je suradnja naših novih igrača Jurčevića i Miereza vrlo učinkovita. Slovenski reprezentativac je idealno centrirao sa svoje lijeve strane, da bi Argentinac i ovaj puta potvrdio kako je sjajan u igri glavom. Njegov trzaj čelom donio je Osječanima vodstvo sredinom drugog poluvremena, što je i psihološki bilo vrlo bitno. Pokazalo se to i svega četiri minute kasnije kada je loptu pred šibenska vrata ponovno ubacio Jurčević, a Kvesić je prekršajem u kaznenom prostoru onemogućio Ndockyta da se upiše među strijelce, no opravdano je dosuđen jedanaesterac iako je sudac Čuljak dosta dugo pregledavao tu situaciju s kolegama iz VAR sobe. Mierez je i svoj drugi „penal“ otkako je došao u Osijek pretvorio u zgoditak i tada je domaćinu i njegovim navijačima bilo posve jasno da ne mogu ništa očekivati do kraja dvoboja. Tako je Rene Poms na klupi uspješno odradio zadaću umjesto šefa Nenada Bjelice. Imamo lijepu pobjedničku seriju, stoga svi jedva čekamo svaku sljedeću utakmicu!