Nikada ranije naš šef stručnog stožera nije bio suočen s ovakvom situacijom, da svoju momčad gleda na laptopu.

Nikada se Nenad Bjelica u svojoj trenerskoj karijeri nije zatekao u sličnoj situaciji. Ne samo da nije mogao voditi svoju momčad, nego uopće nije bio na stadionu, čak niti u gradu u kojem se igrala utakmica. Naravno, razlog je uspješno obavljena operacija kralježnice, koja je našeg trenera nužno morala odvojiti od terena i klupe.

Nekoliko puta sam do sada bio na tribinama, ali ovo je ipak nešto sasvim drugo. Imao sam laptop ispred sebe na bolničkom krevetu, a jasno je da sam se i dopisivao preko SMS poruka sa svojim suradnicima na Šubićevcu. Priznajem da sam bio dosta nervozan jer bih u nekim situacijama „uskočio u ekran“! No, moram reći da sam znao da je sve pod kontrolom, odnosno da će i kolege u stožeru i momčad na terenu odraditi posao. Iskreno, početna želja mi je bila završiti prvo poluvrijeme s nulom, uz onakav vjetar protiv kojega smo se borili. Nisam uopće sumnjao da ćemo zamjenom strana na terenu pritisnuti protivnika i da ćemo imati više situacija za šutiranje kao i ubačaja iz centaršuta. Komunicirali smo da moramo više pucati iz dobrih situacija, ubacivati loptu s krilnih pozicija u šesnaesterac i napadati prostor. Tako smo zabili i prvi gol te izborili jedanaesterac.

„Bitno je da pobjeđujemo“

Činjenica je da Osijek ni u ovoj utakmici protivniku nije dopustio da mu napravi značajnije probleme, a dva su gola u razdoblju od svega četiri minute bila sasvim dovoljna za još jedan trijumf.

Odigrali smo ozbiljnu utakmicu po takvom vremenu, znali smo se prilagodili što je bilo važnije i od samog igračkog umijeća. Naime, kada su uvjeti gotovo nemogući za neki normalan nogomet moraš znati na pravi način reagirati. Četvrta pobjeda u nizu? Ne gledam to na takav način, za mene je uvijek sljedeći izazov najvažniji. Bitno je da pobjeđujemo, da je momčad stabilna i da zabijamo, a ne primamo golove. Veseli me spoznaja da nam je gol-razlika u posljednja četiri ogleda u HNL-u uvjerljivih 8:1 što pokazuje da momčad zajedno napada, ali i na isti način brani svoja vrata. Uzdignuli smo momčadski duh i pripadnost kolektivu, svaki je pojedinac za ekipu spreman dati svoj maksimum i to je ono što tražim.

Inače, Bjelica će ove nedjelje napustiti Specijalnu bolnicu Neurospine u okviru zagrebačke Poliklinike Rotim. Očekuje ga oporavak u kućnom ambijentu, a za deset dana će uslijediti kontrola i vađenje šavova. Šef stručnog stožera svojim bi se trenerskim obvezama mogao vratiti nekoliko dana uoči utakmice s Lokomotivom koja je na rasporedu 17. listopada.