Osijek će u prvoj ovosezonskoj utakmici Kupa gostovati kod Crikvenice koja ima odličan učinak u Trećoj HNL.

Odmah nakon pobjede u Šibeniku, momčad Osijeka autobusom je krenula prema Crikvenici gdje će u utorak popodne odigrati utakmicu šesnaestine finala Kupa Hrvatske. Riječ je o ogledu s trećeligašem koji u zapadnoj skupini ovog stupnja natjecanja ima maksimalnih 18 bodova iz šest odigranih susreta. To je pokazatelj da Crikveničani vjerojatno imaju kvalitetu i za viši razred što će u nastavku sezone nastojati potvrditi i konačnim plasmanom u Drugu HNL. Njihov trener Nehajev Svast već je imao priliku sjediti na klupi jednog trećeligaša protiv Bijelo-plavih i to prije tri godine kada nam je domaćin bio Nehaj u Senju. Rezultat je tada bio 0:6, a Bijelo-plavi su od prve minute zaigrali ozbiljno što je uvjetovalo i pravu golijadu.

Promjene u sastavu

Ne sumnjamo da će Crikvenica imati veliki motiv, za njihove nogometaše to će biti jedna od onih utakmica koje se čekaju s posebnim žarom. No, Osijek u ovom lijepom dijelu Jadrana nije na odmoru nego s posve jasnom zadaćom – proći u osminu finala nacionalnog Kupa. Potpuno je izvjesno kako će u sastavu biti više izmjena u odnosu na prvenstveni ogled sa Šibenčanima jer neki igrači trenutno i nisu na raspolaganju stručnom stožeru zbog svojih reprezentativnih obveza. Odnosi se to na Jurčevića i Bohara (Slovenija) te Ndockyta (Kongo), a neki od standardnih prvotimaca mogli bi dobiti poštedu te ostati u pričuvi. To će biti prilika za one koji su u posljednje vrijeme manje igrali (Ježina, Talys, Lončar, Gutieri, Grgić, a svoj debi čeka i Španjolac Caro. Iz B momčadi su nam se priključili Ljubić i Mišković, pa bi i oni mogli dobiti određenu minutažu. Osječane će i u ovom dvoboju s klupe voditi Rene Poms.

Izravnog prijenosa utakmice neće biti, stoga ne propustite naš Liveblog u kojem ćete iz minute u minutu saznati najzanimljivije trenutke sa stadiona u Crikvenici.