Naš je napadač postigao svoj prvi pogodak u dresu Osijeka i golom s 11 metara „otvorio“ Crikvenicu.

Nikakvih problema Osijek nije imao na gostovanju kod Crikvenice. Već u prvoj polovici prvog poluvremena Osječani su domaćinu dali do znanja da će brzo riješiti prolazak u osminu finala Kupa Hrvatske.

Znamo koliko ovakve utakmice znaju nekada biti teške i neizvjesne jer slabiji protivnici daju i više od svojih objektivnih mogućnosti protiv favorita. Dogovorili smo se s našim stručnim stožerom da bismo sve trebali riješiti u prvih dvadesetak minuta i tako je i bilo, rekao je Ante Erceg.

Mierez prepustio „penal“ Ercegu

Naš je Splićanin postigao prvi pogodak u dresu Osijeka i to iz kaznenog udarca. Očekivalo se da će loptu na bijelu točku namjestiti Mierez kao u dvije prethodne utakmice, ali ipak nije bilo tako…

Pohvalio bih svakako Ramona jer se i danas vidjelo kakav je timski igrač i koliko radi za momčad. Prepustio mi je da pucam „penal“ kako bih zabio svoj prvijenac. Pokazao je da ne gleda samo sebe, nego mu je važan učinak cijele ekipe i njegovih suigrača. Drago mi je i zbog njega što je opet zabio, kao i zbog činjenice da smo imali pet različitih strijelaca danas. No, najvažnije je da smo rutinski prošli i idemo dalje – do kraja, dodao je Erceg.

Malo odmora, pa pripreme za Lokomotivu

Anti se još nešto posebno sviđa u igri našeg prvoligaša, a to je timski duh.

Od prvog dana dolaska u Osijek sam vidio da svi „ginu jedan za drugoga“ i naš je zajednički cilj poznat: osvajati trofeje. Pritom nije bitno tko će zabiti, no nekada ima i u tome nešto zbog samopouzdanja napadača, dakle i Ramona i mene i svih ostalih. Još jednom želim pohvaliti cijelu momčad i naš stručni stožer jer smo bili angažirani i ozbiljni. Ovaj smo ciklus zaključili s pobjedama u svim susretima, sada ćemo se nekoliko dana odmoriti i onda započeti pripreme za ogled s Lokomotivom.