Osijek je bez ikakvih poteškoća prošao u osminu finala Kupa gdje ga u prosincu očekuje Kurilovec.

Kada protivnika ozbiljno shvatiš i od prve minute pokažeš da mu je sav entuzijazam nedovoljan u velikoj želji za podvigom, onda utakmica poput ove u Crikvenici prođe sasvim mirno, bez imalo problema. Crikveničani su na kraju ipak bili zadovoljni jer su odmjerili snage s jednom od najboljih momčadi HNL-a, pa i nisu previše komentirali konačnih 1:5. Osijek je već u prvih pola sata pokazao ljubiteljima nogometa na Kvarneru da nije došao ni na kakav izlet nego što prije osigurati prolaz u osminu finala Kupa, što mu je, dakako, bila i obveza.

Debitirali Ježina i Caro

Stručni stožer nije previše mijenjao u odnosu na Šibenik, promišljajući i o tomu da je sljedeća utakmica tek 18. listopada, pa će standardni igrači imati sasvim dovoljno vremena za odmor i regeneraciju. Svoj prvi nastup zabilježio je pričuvni vratar Antonijo Ježina, a ulaskom u drugom poluvremenu debitirao je i španjolski stoper Jose Antonio Caro. Priliku je dobio i napadač B momčadi Robert Mišković koji se upisao i u strijelce i tako postigao svoj premijerni pogodak za Osijek. Ovo mu, inače, nije bio prvi nastup, budući da je priliku dobio još kod Zorana Zekića krajem travnja 2018. Vrijedno je zabilježiti kako su ukazano povjerenje sasvim dobro iskoristili Talys i Alen Grgić, a od prve minute u sastavu je bio i Josip Vuković, također pokazavši da se na njega maksimalno može računati.

Četiri pogotka glavom

Anti Ercegu je sigurno bitno što je prvi puta smjestio loptu u suparničku mrežu otkako je stigao u Osijek, bez obzira na to što je to bilo iz kaznenog udarca. I „penal“ treba pretvoriti u zgoditak, a za svaku je pohvalu reakcija Ramona Miereza koji je izvođenje jedanaesterca prepustio kolegi kojem je gol u toj situaciji „bio potrebniji“. Kuriozitet u sigurnoj pobjedi nad Crikvenicom je činjenica da su Osječani zabijali glavom, izuzev prvog pogotka koji je postignut s bijele točke. Čelom su loptu u suparničku mrežu „isporučili“ Danijel Lončar, ponovno učinkoviti Mierez, Vedran Jugović i već spomenuti Mišković. I u osmini finala Kupa Hrvatske Bijelo-plavi će igrati protiv jednog trećeligaša, a suparnik će im sredinom prosinca biti Kurilovec.