Pioniri našeg prvoligaša imaju sjajan učinak u ligaškom natjecanju HNL-a za mladež, bez ijednog izgubljenog boda!

Sjajan učinak u dosadašnjem dijelu državnog prvenstva u HNL-u za mladež imaju pioniri NK Osijek! U svih osam odigranih utakmica naši su dječaci ostvarili pobjede te imaju maksimalan bodovni učinak. Osim toga, najviše su golova postigli (26) i najmanje primili (24). Stoga je razumljivo i potpuno zadovoljstvo trenera ove dobne kategorije u našem prvoligašu, Matej Žitnjak.

Kolega Ante Bekavac i ja smo ih preuzeli u svibnju, kada se malo primirila situacija s pandemijom Covid-19. Mogu reći da smo napravili vrlo kvalitetnu doselekciju s područja regije, pa i nešto šire. Pripremni susreti su nam pokazali da bi to moglo izgledati dobro, a već prvi prvenstveni dvoboji su potvrdili da bismo se mogli boriti za prvo mjesto. Jasno je da ćemo nastojati ostati prvi.

Perić i Babić najbolji strijelci

Činjenica je da su mladi Osječani dosad nadigrali sve svoje protivnike i potpuno zasluženo su na samom vrhu prvenstvene ljestvice.

Već smo odmjerili snage s većinom momčadi iz gornjeg dijela, ostaje nam u tom kontekstu još samo gostovanje kod Rijeke koje nas očekuje u posljednjem jesenskom kolu. Bitno je da imamo konkurenciju na svim pozicijama, a već sada nam se nude i neki kvalitetni igrači koji bi rado htjeli doći kod nas na zimu. Zadovoljstvo nam je svima dolaziti na treninge jer dečki rade sa 100 posto angažmana od prve do posljednje minute! Također, drago nam je da se naši igrači Perić i Babić praktički iz kola u kolo mijenjaju na ljestvici strijelaca. Stalno je prisutna dobra atmosfera i homogenost cijele momčadi, pa znamo organizirati i team-building da se podružimo i izvan terena, istaknuo je Žitnjak.