Utvrđeno je, naime, da dvojica igrača Lokomotive imaju koronavirus, a kod još petorice su se pojavili simptomi zaraze.

Prvenstvena utakmica 8. kola HT Prve lige između Osijeka i Lokomotive koja je danas trebala započeti u 17,05 sati – neće biti odigrana! Susret je odgođen jer je kod dvojice nogometaša gostujuće momčadi testiranjem potvrđena zaraza koronavirusom, a kod još petorice njihovih suigrača koji su doputovali u Osijek pojavili su se simptomi koji ukazuju na moguću zarazu. Stoga je Lokomotiva ove nedjelje u prijepodnevnim satima zatražila odgodu susreta do koje je u konačnici i došlo.

Igrat će se u prvom mogućem slobodnom terminu

U svojoj odluci povjerenik za natjecanje Josip Brezni ističe da je utakmicu bilo nužno odgoditi kako bi se izbjeglo daljnje moguće širenje zaraze i na sve ostale sudionike ovog nogometnog dvoboja. Sada je na nadežnom epidemiologu da donese rješenje o daljnjem postupanju, a „Lokosima“ slijedi dodatno testiranje cijele momčadi kako bi se utvrdilo stvarno stanje.

Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicijama natjecanja, odgođene utakmice moraju se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu o čemu će odluka biti donijeta naknadno.