Iako im je već u 1. minuti ogleda s Varaždinom isključen igrač, Žitnjakovi učenici ostvarili i 10. uzastopnu pobjedu.

Kada je riječ o pionirima NK Osijek – sve je po starom. Deseta utakmica im je donijela i desetu pobjedu kojom su, dakako, zadržali vodstvo na prvenstveno ljestvici HNL-a za mladež. Igrali su na domaćem terenu protiv Varaždina i slavili s 3:2 u susretu koji je imao vrlo neobičan početak. Naime, već u 1. minuti isključen je Skukan tako da su Osječani cijelu utakmicu odigrali s igračem manje. No, ni to ih nije zaustavilo na putu do novih bodova. Živković je u 4. minuti doveo Bijelo-plave u vodstvo, da bi Babić svojim golovima u 24. i 46. minuti rezultat povećao na 3:0 i potvrdio status vodećeg strijelca u prvenstvu. Varaždinci su, doduše, u nastavku uspjeli postići dva pogotka, ali više od toga nisu uspjeli učiniti. Žitnjakovi učenici imaju maksimalnih 30 bodova, a jedini pratitelj im je i nadalje Hajduk s tri boda zaostatka.

Golovi Mikolčića slaba utjeha

Kadeti su, sasvim neočekivano, doživjeli prvi poraz od početka sezone. U Gradskom vrtu su Varaždinci bili bolji sa 4:2, što je malo tko mogao očekivati s obzirom na dosadašnji učinak i jednih i drugih. Oba je zgoditka za Osijek postigao Mikolčić, inače drugi strijelac Lige, no to je bilo nedovoljno za pozitivan ishod. Naša se momčad spustila s druge na treću poziciju s 21 bodom, drugoplasirana je sada Lokomotiva s 23, a na samome vrhu je Dinamo s 28 osvojenih bodova.

I na kraju, što se tiče juniorske konkurencije, osječki mladići nisu uspjeli u Splitu iznenaditi vršnjake iz vodećeg Hajduka koji nije ispustio niti jedan bod u devet odigranih utakmica. Rezultat je bio 3:0. Osijek zauzima peto mjesto s 15 bodova.