Naša momčad bi novom pobjedom ne samo nastavila uspješnu seriju nego i još više pokazala svoju mentalnu snagu.

Nakon što zbog poznatih razloga nismo odigrali utakmicu s Lokomotivom, našem prvoligašu po rasporedu prvenstva sljedeći nastup donosi gostovanje u Puli. Svaka utakmica je ne samo novo iskušenje, nego je i na svoj način zahtjevna, posebice u ovim vremenima i okolnostima kada je teško imati na okupu i u kadru sve igrače. No, to je problem i drugih klubova, pa ovosezonski izazovi time postaju još i veći… U svemu i nadalje ostaje sasvim jasno i nepromijenjeno to da će Osijek i u ogledu s Istrom 1961 svakako nastojati doći do nove pobjede, pa se na taj način momčad i priprema za subotnji susret.

Puno je pozitivnih stvari

Osječani ne samo da su polučili rezultatski uspjeh u posljednjih pet dvoboja, nego su i svojom prezentacijom potvrdili vrlo dobru formu u koju se uzdaju i uoči nastavka ligaškog natjecanja. Šteta je što proteklog vikenda nije bilo dvoboja s „Lokosima“, ali smo i u međusobnom odmjeravanju snaga naših prvotimaca, koje smo gledali umjesto borbe za bodove, vidjeli s koliko se žustrine i naboja pristupa i takvim utakmicama. Upravo uzdajući se u taj kvalitetni i dosljedni rad na treninzima nadamo da će i predstojećeg vikenda Osijek biti u svom, sada već prepoznatljivom izdanju. Toliko je pozitivnih stvari dosad bilo da ih treba u što većoj mjeri ponavljati kako bi se bodovni saldo učestalo povećavao, a time i ostvario dodatni pomak na ljestvici koja ipak mora biti mjerilo nečije vrijednosti.

Svaka je pobjeda bitna

Puljani su zasigurno u poziciji koja baš i ne sugerira mirnoću jer im je učinak takav da su u donjem domu i svaki im je bod posebno važan. No, tako je i nama koji imamo sasvim drukčije ciljeve u odnosu na subotnjeg domaćina. Treba, dakle, očekivati vrlo borbenu igru s obje strane, maksimalno motiviranu da bi se došlo do željenog plijena. Svaka je pobjeda bitna, a kada u seriji dolaze jedna za drugom onda je to pokazatelj i mentalne snage, a ne samo igračkih vrijednosti i mogućnosti. Stoga i ovaj puta računamo da će sve funkcionirati kao i do sada, da bismo se kući ponovno vratili zadovoljni.