Pioniri Osijeka ne samo da su vodeći u HNL-u za mladež nego su Domagoj Babić i Matej Perić najučinkovitiji u Ligi.

Pravi su hit u mlađim kategorijama HNL-a za mladež ove sezone pioniri Nogometnog kluba Osijek. Do sada su odigrali 11 utakmica i pritom upisali 10 pobjeda i samo jedan remi u kojem su također bili vrlo blizu trijumfa, no Cibalia je u tom dvoboju ipak uspjela izbjeći poraz. U tom sjajnom nizu Bijelo-plavih znakovito je i to da naša momčad ima i dvojicu svih igrača na vrhu ljestvice strijelaca. Po 10 golova postigli su Dominik Babić i Matej Perić koji su zaslužili da im posvetimo nešto više prostora na našem webu.

Najvažnije je nastaviti pobjeđivati

Dominik je rođen 5. rujna 2006. u Bjelovaru, a djetinjstvo je proveo u Pitomači gdje je i započeo trenirati.

Jedno kraće vrijeme proveo sam na probi u zagrebačkom Dinamu, nešto malo duže zadržao se u Slaven Belupu, a u Osijek sam stigao početkom srpnja ove godine. Brzo sam se uklopio, odmah su me dečki prihvatili i mogu reći da se ovdje sasvim dobro osjećam. Navikao sam se na to da živim bez roditelja, a ni u školi nemam nikakvih problema. Učenik sam 8.B razreda u Mladosti na Sjenjaku i ni na što se ne mogu požaliti.

Što se tiče učinka u prvenstvenim utakmicama Osječani su ispred svih ostalih. Njihova je serija zaista impresivna.

Vjerovali smo da smo dobri, ali nešto ovako ipak nitko nije mogao očekivati. Od prvih utakmica se pokazalo da možemo puno i da nam baš dobro ide. U svakom susretu smo imali posjed i bili bolji od svojih protivnika. Tako je bilo i prošle nedjelje u Vinkovcima. Ipak smo se malo previše opustili nakon vodstva od 2:0 i  već pomislili da smo pobijedili… To nam je sada došlo kao upozorenje da moramo biti oprezni i kod takvog rezultata. Što se mene tiče, zadovoljan sam dosad ostvarenim, dobro mi ide kao i cijeloj momčadi. Matej i ja smo na deset postignutih golova, blizu je Živković i bilo bi lijepo da na kraju netko od nas bude i najbolji strijelac Lige. Ipak je za sve nas važnije da nastavimo pobjeđivati i ostanemo na samom vrhu, dodao je Babić.

Mateju se posebno sviđa Mierez

Što se tiče Mateja, on je rođeni Požežanin (23. siječnja 2006.), a s nogometom je krenuo u matičnoj Slavoniji.

Stigao sam u Osijek kada sam bio šesti razred, prije dvije godine. Sada sam „osmaš“, također u OŠ Mladost. U 8.C imam još trojica suigrača i to nam je baš super. Navikao sam se brzo na Osijek, a sviđa mi se i smještaj u sklopu Mađarskog centra. Kada nisam u školi ili na treninzima i utakmicama najčešće, naravno uz učenje, gledam utakmice na TV-u. Roditelji redovito dolaze kada smo domaćini, a idu i na ona nešto bliža gostovanja. Prate me, naravno, navijaju i za sve ostale suigrače da nastavimo kako smo krenuli.

Pitali smo ga koji mu se trenutno igrač u seniorskoj momčadi najviše sviđa. Odgovor nas nije iznenadio s obzirom na to da je Perić napadač…

Jako mi se sviđa stil igre Ramona Miereza. Tako i ja volim igrati kao on. Cilj mi je zaigrati za prvu momčad Bijelo-plavih, to svakako. Sada mi je najvažnije da sačuvamo naše prvo mjesto među pionirima. Prije početka sezone vidio sam nas među tri najbolje momčadi, a drago mi je čuti u Klubu da nitko do sada nije ovako dobro odigrao polusezonu kao mi. Krivo mi je što nismo dobili i Cibaliju jer smo sigurno bolji i od njih. Da, vjerujem da možemo biti prvaci iako svi govore da je najteže ostati na vrhu. Svatko od nas voli zabiti gol, ali je najvažnije pobjeđivati. Ako je netko u boljoj situaciji, volim i asistirati, zaključio je Matej.