Do sada su i neki naši veznjaci bili strijelci protiv Slaven Belupa, a neki se nadaju golu baš u subotnjem ogledu…

Puno je zanimljivih ogleda u borbi za prvenstvene bodove odigrano između osječkog i koprivničkog prvoligaša. I učinak je pritom prilično izjednačen u 70 dosadašnjih nastupa ove dvije momčadi u HNL-u, a u subotu nas očekuje novi dvoboj s „Farmaceutima“. Posljednja dva susreta protiv njih su završena bez pobjednika, po jedan u Koprivnici i Gradskom vrtu, a u tih više od 180 minuta nije bilo golova. To sigurno nije ishod kojega priželjkujemo u predstojećem ogledu, budući da se za pobjedu, dakako, mora postići barem poneki pogodak…

Lopi ide protiv „Farmaceuta“

Trenutno je u najboljoj pucačkoj formi Argentinac Ramon Mierez koji je vodeći klupski strijelac s 4 postignuta gola u ligaškom natjecanju. Ante Erceg zasigurno priželjkuje da proradi baš na stadionu „Ivan Kušek Apaš“, a domaćinu bi opasnost trebala prijetiti i od Slovenca Damjana Bohara. U tom kontekstu treba spomenuti i Petra Bočkaja koji će konkurirati za početnu jedanaestoricu, a trener Nenad Bjelica svakako očekuje i konkretan doprinos veznjaka u završnici napadačkih akcija. Dosad su Koprivničanima od naših igrača iz sredine terena zabijali Ukrajinac Dmytro Lopa u tri navrata, Mađar Laszlo Kleinheisler i Marin Pilj. Je li subota, možda, prilika da im se priključe Vedran Jugović ili Kongoanac Merveil Ndockyt koji još nije zatresao suparničku mrežu igrajući za NK Osijek?

Triput je zabijao Škorić…

Gledajući u prošlost, najučinkovitiji osječki nogometaš u susretima protiv Slaven Belupa bio je Josip Balatinac. On je ovom protivniku uspio zabiti 7 zgoditaka, a po jedan manje su postigli Bakir Beširević i Mirko Marić. Prilično je efikasan protiv prvoligaša iz Koprivnice bio i Muzafer Ejupi koji je igrao u oba kluba. Nastupajući za Osječane polučio je 5 golova, ukupno 4 je postigao Karlo Primorac, a po 3 pogotka su zabili: Stanko Bubalo, Stjepan Jukić, Antonio Perošević, već spomenuti Lopa, Mile Škorić, Tomislav Šorša i Jurica Vranješ. Tko zna, dakako da je moguće da u nadolazećoj utakmici među strijelcima bude i neki igrač iz posljednje linije… Vidjet ćemo u subotu od 15 sati.