Uz pobjedu veseli spoznaja da su igrači s klupe uspješno uskočili u sastav i da pritom nije bilo nikakvih problema.

Osječani su se zadovoljni vratili iz Koprivnice. Napokon su imali priliku odigrati prvenstvenu utakmicu, nakon gotovo mjesec dana stanke, a posao su odradili ne samo vrlo angažirano nego i uspješno. Osvojeni su novi bodovi, Osijek je i šestu utakmicu uzastopce (računajući i Kup Hrvatske) riješio u svoju korist u ogledu koji smo najavljivali kao pravo iskušenje uslijed svih okolnosti koje su mu prethodile. No, Bijelo-plavi očito imaju pobjednički mentalitet što su dokazali i protiv Slaven Belupa. A da Stipićeve izabranike nije baš lako jednostavno baciti na koljena, najbolje potvrđuje spoznaja da su, prije našeg dolaska, samo dvaput izgubili u devet svojih nastupa…

Vrlo dobri Lončar i sigurni Ljubić

Vjerojatno je bilo onih koji su se pitali kako će naša momčad funkcionirati bez Škorića, Majstorovića, Jugovića, Žapera i Vukovića koji nisu putovali u Podravinu. No, Bjelica je čvrsto vjerovao u njihove alternacije. Stoperski par LončarCaro domaćim napadačima nije dopustio niti jednu pravu šansu, pa je Slaven Belupo prijetio samo iz prekida. Posebno je u osječkoj obrani dominirao Lončar koji je cijelu utakmicu vodio dvoboje s neugodnim Krstanovićem i potpuno ga limitirao u njegovom učinku. Povjerenje je definitivno opravdao i Ljubić na poziciji zadnjeg veznog, potvrdivši da može uspješno participirati i u prvoligaškim ogledima, a ne samo u redovima Osijeka II. Nužno je, dakako, izdvojiti i strijelca jedinog pogotka. Bohar je pokazao da smo u njemu dobili i ubojitog izvođača slobodnih udaraca iako je nakon pobjede priznao kako je prvi puta zabio na takav način. Već je sada izvjesno da će to biti jedan od najljepših golova sezone u HNL-u, a spoznali smo da bi i prekidi mogli postati dio Slovenčeva repertoara zbog kojega je doveden u Gradski vrt.

Samo jedan primljeni gol u pet utakmica

Rijeka (3:0), Varaždin (1:0), Gorica (2:1), Šibenik (2:0), Crikvenica (5:1) i Slaven Belupo (1:0). To je Osijekov niz u posljednjih šest nastupa i oslikava maksimalan učinak naših nogometaša pod vodstvom aktualnog stručnog stožera. U borbi za bodove u tom je razdoblju primljen samo jedan pogodak što je velika razlika u odnosu na prve tri utakmice na otvaranju sezone kada je Ivušić šest puta morao vaditi loptu iz svoje mreže. Osim toga, Osječani sada imaju i puno raznovrsniji i opasniji napadački potencijal jer su Mierez i Bohar donijeli tu nužnu dimenziju više. Osim toga, dobro je znati da igrači koji ulaze s klupe mogu ne samo zadržati, nego kada je to potrebno i pojačati ritam i donijeti dosta pozitivnih stvari. U pričuvi su ovaj puta ostali Ndockyt, Bočkaj, Lopa, Grgić, Gutieri, Talys, Beljo i vratar Ježina, što također svjedoči o širini kadra, posebno u kontekstu već spomenutih, brojnih izostanaka. I kako bi rekao Bjelica – idemo dalje. Već u srijedu na redu je Lokomotiva u Gradskom vrtu.