Naša će momčad zaostali dvoboj 8. kola državnog prvenstva odigrati u srijedu u Gradskom vrtu.

Arhivirali smo utakmicu u Koprivnici i osvojene bodove protiv Slaven Belupa. Bila nam je to peta uzastopna pobjeda u HNL-u, što je samo po sebi velika stvar i zalog nepodijeljenom optimizmu svih u Gradskom vrtu. To je trenutno i najduži pozitivni niz jednog hrvatskog prvoligaša, što je uvijek ugodna spoznaja, ali i još veći motiv da serija bude nastavljena. Takva su nam očekivanja i uoči susreta koji nam slijedi već za nekoliko dana, budući da u srijedu imamo odgođenu utakmicu s Lokomotivom iz osmog prvenstvenog kola koja je trebala biti odigrana 18. listopada uslijed tadašnjih problema gostujuće momčadi s koronavirusom.

Brzo sustigli „minus osam“

Sada je u oba kolektiva situacija povoljnija, nema novozaraženih igrača, tako da će Bijelo-plavi i „Lokosi“ istrčati na teren 4. studenoga s početkom u 17 sati. Osijek je trenutno treći na ljestvici s istim brojem bodova (16) kao i drugoplasirana Gorica koja ima nešto bolju gol-razliku dok je vodeći Dinamo na sedam bodova prednosti, ali ima i jedan ogled više u dosadašnjem tijeku sezone. Za usporedbu, nakon prva tri kola Goričani su imali osam bodova više u odnosu na NK Osijek, a sada smo izjednačeni, uz napomenu da smo protiv njih slavili i u međusobnom dvoboju. Što se tiče Lokomotive, njihovo deveto mjesto teško može biti odraz objektivne vrijednosti, što se vidjelo i proteklog vikenda s Dinamom koji ih nije pobijedio. Uostalom, naš stručni stožer svaki dvoboj priprema maksimalno ozbiljno, tako će biti i ovaj puta, analizirajući i osnovne karakteristike u igri protivnika.

Bjelica na teren šalje samo zdrave i spremne

Prvotimci koji su nam bili pozitivni na Covid-19 ponovno su se priključili suigračima, budući da im je isteklo predviđeno vrijeme samoizolacije. Vidjet ćemo ovih dana u kakvom su trenutno stanju što se tiče mogućeg participiranja u nadolazećem ogledu. No, ipak bi konkurencija za momčad trebala biti šira u odnosu na protekli vikend, posebice jer nitko nije dobio suspendirajući karton niti se u međuvremenu požalio na nekakvu ozljedu. Kakva će situacija biti s Jugovićem, koji je preventivno propustio gostovanje kod Slaven Belupa, vjerojatno ćemo konkretnije znati nakon prvog ovotjednog treninga. Izvjesno je da će Bjelica i u srijedu na teren poslati jedanaestoricu koja će u svakom pogledu biti spremna za novu bitku u HNL-u.