Trener nam je zadovoljan ne samo rezultatom nego i igrom svoje momčadi koja je dominirala i stvorila brojne šanse.

Opet je Nenad Bjelica imao razloga pohvaliti svoju momčad i čestitati joj na šestoj uzastopnom trijumfu u državnom prvenstvu.

Prvenstveno sam zadovoljan zbog pobjede i prikazanog zalaganja. Imali smo jako puno prilika, mogli smo sve riješiti do sredine drugog poluvremena, a onda sami sebe dovedemo u situaciju da moramo strijepiti do kraja. No, svakako smo zaslužili bodove jer smo odigrali najbolje otkako sam trener Osijeka! S druge strane protivniku smo jako malo toga dopustili. U nogometu znaju biti kažnjeni promašaji, na svu sreću ovaj puta se to nije dogodilo. Priveli smo utakmicu kraju uz još jednu pobjedu, zaključio je Bjelica.

Puno pojedinačnih pohvala i pokoja zamjerka

Ostaje činjenica da su Bijelo-plavi dominirali i bili itekako opasni, a da je vratar Hendija spašavao Lokomotivu u mnogim kritičnim situacijama.

Vrlo je važno da smo nakon Koprivnice, gdje nismo stvorili puno šansi, pokazali da možemo biti vrlo opasni većim dijelom susreta. Jako sam zadovoljan igrom Kleinheislera i Pilja, drago mi je zbog njegovog lijepog gola, a vjerujem da će ga i Laszlo ubrzo zabiti jer ga toliko želi. Zadovoljan sam i s Boharom, Ercegom, Mierezom, njihovim suigračima u obrani koji su također bili na visokoj razini. Veseli me kako izgledamo na terenu, kako trčimo i zalažemo se. Mi smo vrlo ozbiljna momčad koja igra isto takav nogomet“, dodao je osječki kormilar. Što se tiče iduće utakmice, s Hajdukom na Poljudu“, Bjelica i tamo očekuje puno toga dobrog. „Nadam se da ćemo se još više dizati, vratili su nam se neki igrači već protiv Lokomotive, neki drugi se vraćaju za subotu i konkurirati će za sastav na Poljudu. To je sada velika i žestoka konkurencija. Kada dobijete šansu onda je morate iskoristiti. Međutim, nisam bio zadovoljan ulaskom nekih pričuva, kada smo trebali svježinu i dodatnu energiju. To je moralo biti bolje i sigurnije, definitivno.

Cijelu izjavu trenera pogledajte ovdje.