Vrlo dobrom igrom i uz brojne stvorene prigode, Bijelo-plavi su svoju dominaciju pretvorili u još jednu pobjedu.

I šesta u nizu. To je najvažniji zaključak nakon još jednog uspješnog nastupa Bijelo-plavih u HNL-u. Ni Lokomotiva nije zaustavila Osječane na našem pobjedničkom putu koji je krenuo još tamo protiv Rijeke u Gradskom vrtu i neprekidno traje. I svojom igrom u ogledu sa Zagrepčanima naša je momčad potvrdila vrlo dobru formu i konstantu koju cijelo vrijeme ima. Kako je najavljivao Nenad Bjelica, Osijek je želio pokazati svome protivniku da je kvalitetniji i to nije bilo upitno tijekom ove utakmice. Najbolji pokazatelj su brojne stvorene šanse i niz opasnih situacija pred suparničkim vratima.

Moglo je biti i puno uvjerljivije

Rezultatski ovaj trijumf sigurno nije izražen ekvivalentom pravog odnosa snaga, budući da je osim dva postignuta pogotka naš prvoligaš imao još nekoliko „zicera“, stopostotnih prilika uz jednu gredu. I treći je gol cijelo vrijeme „lebdio u zraku“, a da je postignut u tom razdoblju potpune nadmoći i kontrole igre vjerojatno bi konačan ishod bio puno uvjerljiviji. No, slatko je i ovako, budući da ništa nije ispušteno iz ruku, niti je bilo dramatične završnice. Doduše, gosti su uspjeli praktički iz jedinog ozbiljnijeg pokušaja i izravnog udarca ka Ivušićevim vratima smanjiti rezultat na 2:1 i učiniti dvoboj neizvjesnijim, ali više od toga nisu mogli učiniti. Osijek im to nije dopustio, tako da je opći dojam sasvim dobar, što je na kraju potencirao i šef stručnog stožera. U jedanaestorici koju je odlučio od prve minute poslati na teren nitko nije bio indisponiran, naprotiv, sve je išlo tečno i u dobrom ritmu, pa je posljedično izborena još jedna pobjeda.

Bodovi nisu došli u pitanje

Opet smo vidjeli jedan prekrasan pogodak, kada je Pilj iz slobodnog udarca matirao inače raspoloženog Hendiju. Nismo dugo čekali da se mreža „Lokosa“ još jednom zatrese nakon što je Lončar srušen u šesnaestercu, a Mierez je kazneni udarac, kojega baš i nije najbolje izveo, pretvorio u povećanje vodstva. Bilo je već tada jasno da su Osječani sasvim odškrinuli vrata ka novoj pobjedi, ali 2:0 ipak nije rezultat koji nudi bezbrižan nastavak susreta. Iako smo ostali dominantni, još i opasniji nego u prvom dijelu, to nije bilo materijalizirano novim pogotkom koji bi zasigurno dokrajčio protivnika. I onda se, dvadesetak minuta prije kraja, dogodio taj primljeni gol, a u takvim okolnostima moraš biti krajnje oprezan da se sve ono prethodno dobro učinjeno u nekakvom lošem scenariju ne uruši. I nije, bodovi su uknjiženi i svi smo mogli biti sasvim zadovoljni. Imali smo puno pojedinaca koje bismo mogli izdvojiti jer to zaslužuju, no prepoznat će se u općoj ocjeni i zaključku da je cijela momčad djelovala homogeno i kompaktno. Baš onako kako to i želimo uvijek vidjeti na travnjaku.