Osječani su već stigli u Dalmaciju, a naš trener ponavlja stalnu želju i ambiciju – osvojiti nove bodove.

Još u četvrtak navečer nogometaši Osijeka doputovali su u Split gdje ih u subotu očekuje ogled s Hajdukom. Želio je naš trener da mu igrači što odmorniji dočekaju predstojeći derbi, pa je i ovaj puta sve podređeno dobrom izdanju i želji za osvajanjem bodova.

Nije važno gdje igramo, ni protiv koga, uvijek ulazimo u utakmicu sa željom da osvojimo sva tri boda. Takav ćemo pristup imati i u Splitu. Vidjet ćemo kako će sve završiti, ali u svakom slučaju s puno samopouzdanja dočekujemo novi nastup i vjerujem da možemo biti bolji od Hajduka, izjavio je Nenad Bjelica.

Povjerenje u momčad

Što se tiče sastava, opet će silom prilika biti određenih promjena u odnosu na prethodni dvoboj s Lokomotivom.

Nema nam Jugovića, a najvjerojatnije ni Erceg neće biti u stanju pomoći suigračima. No, vraćaju nam se Škorić i Vuković, tako da ćemo opet imati respektabilnu momčad na terenu. Ne samo onih jedanaest koji će krenuti od početka, nego pritom mislim i na klupu za pričuve.

Hajduk je ovoga tjedna promijenio trenera i Osječane će na klupi dočekati Boro Primorac koji je godinama asistirao legendarnom Francuzu Wengeru

Pitanje je u kakvom će oni rasporedu i taktičkoj formaciji zaigrati, ne znamo koje su ideje kolege Primorca. No, puno puta znam reći, a ponovit ću i sada, najvažnije je ono kako ćemo mi ući u susret, s kakvom energijom i zalaganjem. Vjerujem da se tada, kada smo na maksimumu, možemo suprotstaviti bilo kojem sustavu koji bi nas mogao dočekati.

Napasti u visokom presingu

Osijek je na Poljudu u posljednje vrijeme imao dosta uspjeha, uostalom pobijedili smo i na prethodnom splitskom gostovanju u završnici prošle sezone.

Prošli puta je bilo 0:1, zašto ne bi tako bilo i sada? Imamo pobjednički niz, momčad nam je puna samopouzdanja, vidimo da možemo igrati u visokom ritmu, što očekujem i u Splitu. Napast ćemo koliko god budemo mogli, u visokom presingu, a prema naprijed imamo dovoljno kvalitete da iznenadimo svakoga.

Cijelu izjavu pogledajte ovdje.