Osijek je odigrao vrlo dobro prvo poluvrijeme na Poljudu, dok je Hajduk u nastavku uspio doći do boda.

Nakon podjele bodova na Poljudu (1:1) trener Nenad Bjelica je pred novinarima komentirao derbi i uglavnom potencirao dobre stvari iz prvih 45 minuta. U igrom u nastavku je bio manje zadovoljan jer se ipak osjetio pad ritma, dok mu sigurno nije bilo lako u posljednjim sekundama susreta kada je Hajduk imao kazneni udarac kojega nije uspio pretvoriti u pobjedu.

Odigrali smo vrlo dobro prvo poluvrijeme i prava je šteta što pritom nismo ostvarili uvjerljiviju prednost jer smo, osim gola, imali još nekoliko izrazitih šansi koje su ostale neiskorištene. Hajduk nam u tom dijelu utakmicu nije ozbiljnije zaprijetio i sve je bilo pod našom kontrolom. Da smo poveli s dva-tri gola razlike, vjerojatno bi se sve razvijalo u našu korist. Domaćin je u drugom poluvremenu bio dominantniji, međutim, nakon što je uspio izjednačiti nije nam prijetio u nekim posebnim prilikama, unatoč inicijativi. A mi smo preko Bohara imali gredu da dođemo i do drugog gola. Sretan sam što je Ivušić obranio „penal“ i čestitam mu na tome, samo je potvrdio visoku razinu. Mislim da smo bod sasvim zaslužili, pa možda i više od toga, istaknuo je Bjelica.

Energetski pad u drugom dijelu

Što se tiče slabijeg drugog dijela utakmice naš kormilar se osvrnuo na činjenice koje su pratile našu momčad na ovom gostovanju.

Ne tražimo nikakve alibije, no ovo nam je bila treća utakmica u posljednjih sedam dana i ipak nije bilo lako energetski je iznijeti na željeni način. Neki su nam se igrači tek pridružili s nekoliko treninga nakon izlaska iz samoizolacije, neki su zaigrali nakon dužeg vremena i hvataju natjecateljski ritam. I dalje imamo pozitivan rezultatski niz, a idućeg vikenda očekuje nas utakmica u Kupu protiv Kurilovca. Treba to kvalitetno odraditi, da bi se potom pripremali za ono što nas očekuje u nastavku Lige, dodao je šef stručnog stožera Bijelo-plavih.

Cijelu izjavu pogledajte ovdje.