Nakon što je u prvom dijelu susreta rezultat bio 0:1, naša je momčad u drugih 45 minuta postigla još tri pogotka.

Osijek je svoje obavio u osmini finala Kupa Hrvatske. Gledajući utakmicu u cijelini, ona je bila nešto drugačija u odnosu na gostovanje kod Crikvenice, ali je u konačnici neupitna pobjeda ponovno izražena sa četiri gola razlike u odnosu na domaćina. U onom prvom dvoboju, odigranom u listopadu na Kvarneru, bilo je 5:1, a sada u Kurilovcu 4:0 što samo po sebi sugerira rutinski odrađen posao. On vjerojatno ne bi bio takav da se u samome pristupu nije podrazumijevala, a potom i na dosta teškom terenu iskazala ozbiljnost i odgovornost kako se na SRC Udarnik ne bi dogodilo ništa nepredviđeno. I nikakve nervoze nije bilo, ni na travnjaku, niti na osječkoj klupi jer za to nije bilo ni povoda, dakako ni potrebe.

Učinkovitiji u drugom poluvremenu

Doduše, za razliku od dvoboja u 1/16 finala, kada smo već u prvih pola sata imali vodstvo od 4:0, ovaj puta se na prvi zgoditak čekalo do 38. minute. Tada je Petar Bočkaj zabio glavom, što je bio rezultat prvog poluvremena. U nastavku se samo postavljalo pitanje kada će Osječani povećati svoju prednost, a potom i koliko će biti uporni da neupitni prolazak u četvrtfinale ostvare sa što više golova u suparničkoj mreži. Pojedinačno gledajući, Marin Pilj je bio najkonkretniji, pa je nakon asistencije Bočkaju u dva navrata i sam postao strijelac. Ramon Mierez nije uspio zabiti, no on je i protiv Kurilovčana bio stalna prijetnja protivničkom vrataru, a vidjeli smo da mu je podjednako drago naći se i u ulozi u kojoj je omogućio pogodak suigraču. Za neke duže i sažetije analize jednostavno nema potrebe, budući da je Osijek, profesionalnim stavom, samo potvrdio da mu je svaka utakmica podjednako važna. A kada je tako – trećeligašu na kraju ostaje tek zadovoljstvo činjenicom da je imao priliku zaigrati s nekim puno jačim.

Kurilovčanima želimo da postanu drugoligaši

I još pokoja riječ o Kurilovčanima. Za njih je dvoboj s Bijelo-plavima bio povijesni i vjerovali su, nakon izvlačenja parova, da će se na njihovom Udarniku okupiti mnoštvo ljubitelja nogometa. I naš im je prvoligaš pritom „išao na ruku“ dogovorom da se ovaj ogled upriliči tijekom vikenda, a ne kako je to za Kup uobičajeno, radnim danom. No, razočaranje je za našeg domaćina bila kasnija odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite, koju dakako mora provoditi i HNS, da se gledateljima uskraćuje dolazak na utakmice. Utjeha im je bio izravan prijenos u programu HNTV-a, pa su ipak mogli pogledati kako su se njihovi Crveno-crni suprotstavili momčadi Nenada Bjelice. Ljudima iz NK Kurilovec zahvaljujemo na gostoprimstvu, razmijenili smo i poklone prije početka susreta, a odlazeći iz Turopolja smo im poručili kako bi nam bilo drago da ih sljedeće sezone vidimo među drugoligašima.