U subotu će od 15 sati u Gradskom vrtu naša momčad ugostiti zagrebačke Modre u derbiju 12. kola.

Iza nas je obavljen posao u osmini finala Kupa Hrvatske, a Kurilovec je, na neki način, poslužio i kao uvertira našoj momčadi za ono što nam slijedi u državnom prvenstvu. Znaju svi ljubitelji nogometa, ne samo navijači Osijeka, kako po rasporedu HNL-a dolazi ogled dvije najbolje plasirane momčadi u dosadašnjem dijelu sezone. Bijelo-plavi će u Gradskom vrtu odmjeriti snage s vodećim Dinamom koji trenutno ima šest bodova prednosti u odnosu na našeg prvoligaša.

Utakmica koju mnogi sa zanimanjem iščekuju

Iz više se razloga ova utakmica iščekuje s naglašenim zanimanjem javnosti. Riječ je o derbiju kola i zasigurno najzanimljivijem dvoboju još od starta aktualne natjecateljske godine, imajući u vidu i plasman i kvalitetu takmaca koji će u subotu popodne (15 sati) voditi bitku na terenu za što bolji ishod. Dakako da je mnogima intrigantna i činjenica da je Nenad Bjelica prije dolaska na osječku klupu vrlo uspješno radio u Maksimiru, a već je po dolasku u Osijek bez ustručavanja najavio kako mu je velika želja i s Osječanima napraviti nešto veliko i povijesno. To je i razumljivo s obzirom na to da je dijete grada na Dravi i našeg Kluba. Mnogi će pred TV ekranima, diljem Hrvatske, a zasigurno i šire, pratiti predstojeći dvoboj u koji će Bjeličini izabranici ući s maksimalnim motivom, što je i do sada bio slučaj i jako velikom željom za još jednom pobjedom. Ona bi u subotu imala posebnu draž, ali i značajnu vrijednost u smislu mogućeg i priželjkivanog smanjenja bodovnog zaostatka.

I među navijačima „nabrijana“ atmosfera

Očekujemo da će nam se reprezentativci (Škorić, Bohar, Jurčević, Ndockyt i Beljo) vratiti zdravi i spremni za derbi, kao i da će se neki igrači koji su bili izvan stroja oporaviti i konkurirati za momčad. Žaper je već zaigrao u Kurilovcu, a nadamo se da će i Jugović biti uključen u redoviti trenažni proces. Uz kompletiranje igračkog kadra, neupitno je da će se i na treninzima očitovati dobra atmosfera, no ni to nije nešto, što već nije isticano kao dio osječke nogometne svakodnevice. Doduše, sada bi to moglo biti još naglašenije imajući u vidu činjenicu da će dvoboj s Modrima zasigurno biti i dosad najveće iskušenje našim prvotimcima od početka ovog prvenstva. Nije teško zaključiti da i među navijačima već sada vlada „nabrijana“ atmosfera koja će se i dodatno zagrijati do subote, bez obzira na to što na tribinama ni ovaj puta neće biti gledatelja.