Nakon danas održanih razgovra između predstavnika grada Osijeka i predstavnika njemačke investicijske kuće HFK te njihovog predstavnika Mirsada Kerića, javnosti se obratio gradonačenik Vrkić.

"Htio bih izraziti zadovoljstvo. Nastavili smo razgovore s njemačkim investitorima i mogu reći da smo nastavili u istom, ohrabrujućem tonu i da vidimo svjetlo na kraju tunela.

Razgovori su išli u tom smjeru da pronađemo strateškog partnera i danas smo ti i potvrdili. Oni će sudjelovati na način da preuzmenu udjel u dionicama, a na početku sezone spremni su ulagati u poslovanje kluba. Ono što smo se mi dogovorili da ćemo sutra u tijeku dana imenovati Mirsada Kerića kao potpredsjednika kluba i to s namjerom da on sudjeluje u sportskom vođenju i on će biti predstavnik koji štiti interese ulagača.
Paralelno s tim, njemački ulagač će krenuti preuzimati dionice. Sustav će trebati neko vrijeme da profunkcionira, ali je bitno da se ne gubi tempo priprema za narednu sezonu. To bi trebalo značiti i riješavanje problema kluba dugoročno," rekao je Vrkić.

Osim razgovora s njemačkim investitorima, razgovaralo se i s predstavnicima domaćeg sponzora i to bi ukoliko se sve ostvari trebalo značiti zatvaranje finacijske konstrukcije za narednu sezonu.

"Uskoro će biti i skupština kluba i tada će sve biti poznato. Do tada ipak moram neke stvari zadržati za sebe i dajem informacije koje mogu, ali sam uvjeren da smo na najboljem putu da riješimo probleme kluba," dodao je Vrkić.

Naznačeno je kako će Nijemci dati između 50 i 60 posto potrebnog novca za sezonu, a ostalo će namaknuti spozori i manjim dijelom grad Osijek.