Naš je trener dosad najuspješniji kormilar Osijeka, vrednujući niz pozitivnih rezultata na domaćoj sceni od dolaska na klupu.

Znate li koji trener Osijeka ima najuspješniji rezultatski niz na domaćoj nogometnoj sceni od trenutka preuzimanja naše momčadi? Vjerujem da pretpostavljate kako je to aktualni šef stručnog stožera. I u pravu ste. Upravo je Nenad Bjelica ostvario najbolje rezultate od trenutka kada je došao za kormilo, vrednujući razdoblje od 4. do 11. kola, uključivši i dvije odigrane utakmice u Kupu Hrvatske. Pritom su Bijelo-plavi ostvarili šest pobjeda u borbi za bodove i samo su jednom remizirali, a tom su učinku dodali još i dva trijumfa u najmasovnijem natjecanju gdje su bez poteškoća preskočili prve prepreke. U pitanju je, dakle, devet službenih dvoboja s učinkom od osam punih pogodaka i jednim remijem. Jedini poraz bio je onaj u europskom ogledu s Baselom, dakle na međunarodnoj pozornici.

Razdoblje sjajne golgeterske forme

Bjelica je i kao igrač osječkog prvoligaša ostvario dosta zapaženih stvari kojih se i danas rado prisjetimo. Primjerice, u sezoni 2000/01 je iskazao sjajnu golgetersku formu koja se očitovala s 10 pogodaka u razmaku između 4. i 17. kola (samo je jedan ogled propustio zbog tri žuta kartona). Na kraju te serije Osijek je igrao protiv Dinama u Gradskom vrtu (neriješeno 1:1), a Nenad je bio strijelac s bijele točke. No, sudac Ivan Bebek mu je u tom derbiju pokazao dva žuta, odnosno crveni karton uslijed čega je u 67. minuti morao ranije napustiti travnjak. Inače, „Bjelko“ je za NK Osijek odigrao 66 službenih utakmica u kojima je ukupno postigao 27 golova, 24 u HNL-u i 3 u europskom nastupima. Dinamu je, inače, triput zabijao u tom, vrlo plodonosnom razdoblju svoje igračke karijere.